Iron Sky: The Coming Race

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Iron Sky: The Coming Race is het vervolg van de eerste Iron Sky film van 2012. Dit vervolg is weer geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Timo Vuorensola, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film is het leven op aarde verloren gegaan na een nucleaire oorlog. Een kleine groep mensen is weten te ontkomen aan de nucleaire oorlog en de gevolgen hiervan. Ze hebben zich weten te vestigen in de verlaten nazi-basis op de duistere achterkant van de maan.
Wanneer de mensen krijgen te horen dat hun redding en oplossing te vinden zijn midden in de aarde besluiten ze een groep mensen terug naar de aarde te sturen om de oplossing voor het herstellen van de aarde te vinden. Deze missie zal niet zo makkelijk worden dan dat ze eerste dachten, want op de nucleaire gevaren en gevolgen hiervan na de oorlog bevinden zich midden in de aarde gemuteerde reptiel-mensen, die dinosaurussen berijden en geleid worden door Adolf Hitler.

De eerste Iron Sky film had een komisch en creatief bedacht verhaal waar de overgebleven nazi's na het verlies van de Twee Wereldoorlog zich op de duistere achterkant van de maan hadden verschuild om in de toekomst met een verassingen aanval terug naar de aarde te keren. In 2014 werd dit vervolg voor het eerst wat naar voren gebracht met een trailer. Voor vijf jaar hebben de filmmakers verder aan dit vervolg gewerkt. Eerdere uitgave van deze film werd steeds weer vertraagd en uitgesteld om de film steeds weer aan te passen of te verbeteren. Ondanks al deze uitstel en verbetering pogingen ziet de uiteindelijke film betreft het verhaal en de effecten er nog wel wat uit als een cartoon. Op sommige momenten lijkt het wel alsof je naar een langere live-action versie van een Family Guy aflevering zit te kijken.

De eerste film speelde ook leuk in de op actualiteit en wist dit op een leuke manier belachelijk te maken. In deze film wordt dit ook gedaan, maar wanneer dat in deze film gebeurt, komt het wat over als een korte losgaande scene.

De effecten komen erg goedkoop en nep over en lijken op effecten uit oudere films in de tijd dat CGI nog net iets nieuws was om in films te gebruiken. De dinosaurussen in de film lijken door de mindere effecten erg op wezens uit een cartoon. De make-up effecten werken beter, maar komen ook wat goedkoop over. De reptiel-mensen komen wat over als vijanden uit een Power Rangers tv-serie.

Het acteerwerk maakt de film ook niet echt veel beter, want vele personages komen ook over als personages uit een cartoon. Vele maken domme keuzes of beslissingen die je eerder in een cartoon terug zou zien. Lara Rossi probeert goed en serieus haar best te doen in de hoofdrol, maar door alle andere cartoonachtige personages wordt het haar niet gemakkelijk gemaakt. Ondanks dat Udo Kier ook wat cartoonachtig overkomt, doet hij het wel op een leuke passende manier als de schrik van het verhaal. Hij deed zijn rol in de eerste film wel wat leuker. Hij krijgt in deze film wel de kans om een dubbele rol te spelen, want naast zijn terugkerende rol rol uit de eerste film speelt hij ook de rol van Adolf Hitler op een duistere, maar toch ook wat komische manier.