Tom à la ferme

Tom à la ferme (2013)

What you don't know WILL hurt you.

6,9 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Canada
  • Frankrijk
102 Min Canada

Een reclamejongen trekt van de stad naar het verre platteland voor een begrafenis. Daar aangekomen blijkt dat niemand hem kent of weet wat zijn relatie met de overledene was. Wanneer de oudere broer van het slachtoffer hem een reeks strenge en bizarre regels oplegt om zo zijn moeder te beschermen en de familie-eer te redden, ontstaat er tussen hen een giftige relatie. De enige manier om de situatie terug recht te trekken, is de waarheid te vertellen...

Alt titel
Tom at the Farm
Regie
Xavier Dolan-Tadros
Cast
Lise Roy, Manuel Tadros, Xavier Dolan-Tadros, Evelyne Brochu, Jacques Lavallée, Pierre-Yves Cardinal, Anne Caron, Olivier Morin, Johanne Léveillé, Mathieu Roy.
Release
02.09.2013
Release NL
17.04.2014
Release DVD
24.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Dolan | Cast: Xavier Dolan (Tom), Pierre-Yves Cardinal (Francis), Lise Roy (Agathe), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

Filmmaker Xavier Dolan blijft een intrigerend fenomeen. Als vierentwintigjarige zag hij vorig jaar al zijn vierde film Tom à la Ferme in première gaan, in Venetië nota bene. De jonge Canadees wordt al jaren wereldwijd opgehemeld, maar toch mankeren er nog steeds dingen aan zijn werk. In zijn vorige film Laurence Anyways begon zijn zucht naar stilering wel al wat minder te storen. Het ruim tweeënhalf uur durende drama had nog steeds te kampen met theatrale en bombastische scènes, maar als geheel was het een treffend verhaal over een gecompliceerde liefde. Dolans nieuwste werk is minder geslaagd.

Het uitgangspunt is wel weer sterk. De regisseur nam een toneelstuk als basis voor zijn thriller waarin spanningen ontstaan door onderdrukte gevoelens. Hij speelt zelf het titelpersonage, een jonge homoseksueel die na het overlijden van zijn vriend naar diens ouderlijk huis gaat om de familie te condoleren. Op de afgelegen boerderij is echter niemand op de hoogte van de seksuele geaardheid van Toms geliefde. En al helemaal niet van zijn geheime relatie.

videotrailers & clips