6,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

Een Brits echtpaar keert terug naar Parijs, waar ze jaren geleden hun huwelijksreis hadden. Nu proberen ze hun huwelijk nieuw leven in te blazen.

Alt titel
Le Week-End
Regie
Roger Michell
Cast
Jeff Goldblum, Jim Broadbent, Lindsay Duncan, Sophie-Charlotte Husson, Igor Gotesman, Violaine Baccon, Brice Beaugier, Déborah Amsellem, Olivier Audibert, Stéphane De Fraia, Charlotte Léo, Etienne Dalibert, Mauricette Laurence, D. Damien Favereau, Gabriel Mailhebiau.
Opbrengst
$ 2.225.098
Release
04.10.2013
Release NL
17.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Jim Broadbent (Nick), Lindsay Duncan (Meg), Jeff Goldblum (Morgan), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2013

Het echtpaar Nick en Meg Burrows is in de herfst van hun leven en van hun huwelijk beland. Ze zijn dertig jaar getrouwd en besluiten terug te keren naar de stad waar ze destijds hun huwelijksreis vierden. Parijs is de stad van de liefde, maar is deze nog wel aanwezig bij het vastgeroeste stel uit Birmingham? Er is gedonder met het thuisfront, omdat zoonlief niet op eigen benen kan staan. De aankomst in de Franse hoofdstad verloopt ook al niet al te romantisch. Het hotel waar Meg en Nick zulke goeie herinneringen aan bewaarden, is een aftandse zooi geworden. Gaat wellicht hetzelfde op voor hun wankelende verbintenis? Ze nemen de benen en ploffen neer in een chique hotel dat ze zich eigenlijk helemaal niet kunnen veroorloven. Het valt te bezien of een ontbijtje met zicht op de Eiffeltoren nieuw elan in het ingedutte huwelijk van het koppel kan blazen.

Notting Hill-regisseur Roger Michell staat aan het roer van het fijnzinnige komische drama A Weekend in Paris, waarvan de oorspronkelijke titel overigens Le Week-end luidt. Zelfs met terloopse achtergrondinformatie kun je je al snel een voorstelling maken hoe de wittebroodsweken van de academici Nick en Meg eruit hebben gezien. Ze waren ooit stapel op elkaar, maar met het verstrijken van de tijd zijn er de geijkte ergernissen, onhebbelijkheden en onvolkomenheden boven komen drijven. Zoals dit zelfs met de beste huwelijken gaat. Waar het precies is misgegaan laat zich eenvoudig bedenken. Het is het natuurlijke beloop van een relatie die begint met idylle en waar langzaam kleine barstjes in ontstaan, totdat de boel in elkaar dreigt te lazeren. Je kunt je dan afvragen of er meer in het leven, liefde en lust is. Michell vindt het daarentegen belangrijker om te onderzoeken óf de relatie ook daadwerkelijk gedoemd is te mislukken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Weekend in Paris

acties