Love Eternal (2013)

5,9 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Ierland
94 Min Ierland

Ian Harding is 26 jaar oud en een onrustige jonge man. Als zijn moeder overlijdt, verlaat hij het huis gedurende tien jaar niet. Dan wordt hij gedwongen een wereld te ontdekken waarvan hij het bestaan vergeten was. De buitenwereld is vreemd en verwarrend, en als hij denkt op te geven, dient zich een levenslustige jonge vrouw aan.

Regie
Brendan Muldowney
Cast
Robert de Hoog, Pollyanna McIntosh, Amanda Ryan, Patrick Hastert, Emma Eliza Regan, Tom Leick, Jim Roche, Pitt Simon, Linda Woodhall, Roisin O'Neill, Isabelle Dickes, Daniel Reardon, Jean-Michel Larre, Aiden Condron, Declan Conlon.
Release
12.07.2013
Release NL
24.04.2014
Release DVD
05.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: | Brendan Muldowney Cast: Robert de Hoog (Ian), Polyanna McIntosh (Naomi), Amanda Ryan (Tina), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Robert de Hoog is misschien wel de belangrijkste vertegenwoordiger van de nieuwe generatie Nederlandse acteurs, die klaarblijkelijk ook nog eens allemaal vriendjes van elkaar zijn. Een carrière buiten de landsgrenzen is niet zo'n gekke gedachte. Als je net op het verkeerde moment met je ogen knippert dan mis je De Hoog in War Horse. En dan te bedenken dat meneer Spielberg - terecht - nog wel zo veel in de roodharige acteur zag. Love Eternal is een Iers-Nederlandse coproductie waarmee De Hoog revanche kan nemen op zijn cameo in voorgenoemd oorlogsdrama. De Hoog speelt de hoofdrol in deze fascinerende exploratie van leven en dood in alle denkbare facetten.

Voor de zonderlinge Ian hoeft het leven niet meer. Hij verloor op jonge leeftijd zijn vader, met wie hij een sterke band onderhield. Als zijn moeder dan ook nog eens het leven laat, begint de inmiddels volwassen Ian steeds meer in zichzelf te keren. Zijn moeder heeft hem een boek nagelaten waarin hem wordt uitgelegd hoe het leven werkt. De onderwerpen variëren van praktische zaken tot haast filosofische levenslessen. Hij ontwikkelt een fascinatie voor de dood en dan met name de online gemeenschap die gezamenlijke zelfmoorden plant. Een plan om zichzelf in zijn auto te vergassen wordt abrupt onderbroken. Ian grijpt de mislukte zelfmoordpoging aan om contact te leggen met jonge moeder Tina die het leven niet meer ziet zitten. En hij wrikt zich het leven binnen van de mysterieuze Naomi, die een dierbare heeft verloren. Langzaam dringt het besef door dat het omarmen van de dood wellicht alleen lukt door eerst het leven te gaan waarderen.

videotrailers & clips