Captain Fantastic (2016)

He Prepared Them For Everything Except The Outside World

Viggo Mortensen schittert in deze tragikomische roadtrip van een wereldvreemde - of juist wereldwijze? - hippiefamilie.
play

7,3 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Captain Fantastic gaat over een vader die na zes jaar in de afgelegen wouden van de Pacific Northwest te hebben gewoond, terugkeert naar de bevolkte wereld met zijn zes kinderen.

Regie
Matt Ross
Cast
Viggo Mortensen, Kathryn Hahn, Erin Moriarty, George MacKay, Steve Zahn, Missi Pyle, Frank Langella, Annalise Basso, Nicholas Hamilton, Charlie Shotwell, Samantha Isler, Shree Crooks, Elijah Stevenson, Louis Hobson, Teddy Van Ee, Trin Miller, Richard Beal, Ralph Smith, Alan Humphrey.
Release
23.01.2016
Release NL
01.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Ross | Cast: Viggo Mortensen (Ben), George MacKay (Bodevan), Samantha Isler (Kielyr), Annalise Basso (Vespyr), Nicholas Hamilton (Rellian), Shree Crooks (Zaja), Charlie Shotwell (Nai), Trin Miller (Leslie), Kathryn Hahn (Harper), Steve Zahn (Dave), Frank Langella (Jack) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2016

In een tijdperk waarin capes en superschurken de dienst uitmaken in de bioscoop, is de titel van de tragikomische roadmovie Captain Fantastic op zijn zachtst gezegd misleidend. Buiten het feit dat het hoofdpersonage op het affiche gehuld gaat in een opvallende rode outfit, heeft de tweede speelfilm van schrijver-regisseur Matt Ross weinig gemeen met een superheldenfilm. In plaats daarvan levert Ross een hartverwarmende komedie en familiedrama, dat de kijker hardop filosofische vraagstukken voorlegt over ouderschap en opvoeding in de moderne samenleving, gedragen door een fantastische vertolking van Viggo Mortensen.

Ben en zijn vrouw Leslie keerden de moderne maatschappij jaren geleden de rug toe en verkasten naar een afgelegen hut midden in de Noord-Amerikaanse natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Hun idealen droegen ze over aan hun zes kinderen - ieder met een eigen unieke, zelfbedachte naam - evenals alle cruciale vaardigheden om te kunnen overleven in de wildernis. Ook krijgen de kinderen uitgebreid les in allerlei verschillende gebieden: van filosofie tot geschiedenis, natuurkunde, biologie of literatuur, vaak op een niveau van ver boven hun leeftijdscategorie. Wanneer de moeder des huizes in slechte gezondheid in een ziekenhuis aan de andere kant van het land beland, is het nog maar de vraag hoeveel de kinderen aan hun kennis en opvoeding zullen hebben in het grote daarbuiten.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Captain Fantastic Nieuwsberichten