Trudno byt bogom

7,0 details

  • 177 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Rusland
177 Min Rusland

Een groep wetenschappers wordt naar de planeet Arkanar gestuurd om de lokale bevolking te helpen. Die verkeert in de middeleeuwen en moet het juiste pad vinden voor vooruitgang. Hun taak is moeilijk: ze mogen zich niet bemoeien met geweld en niet doden. De wetenschapper Rumata probeert lokale intellectuelen te redden van hun straf, maar kan dus geen positie nemen. De vraag: wat doe je als je op de plek van God staat?

Regie
Aleksei German
Cast
Lev Yeliseyev, Valentin Golubenko, Vasili Domrachyov, Zura Kipshidze, Evgeniy Gerchakov, Aleksandr Chutko, Gali Abaydulov, Yuriy Ashikhmin, Remigijus Bilinskas, Valeriy Boltyshev, Valeriy Guryanov, Ramis Ibragimov, Daniil Isakov, Aleksandr Kabanov, Anatoliy Kondyubov.
Release
13.11.2013
Release NL
06.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleksei German | Cast: Leonid Yarmolnik (Don Rumata), Aleksandr Chutko (Don Reba), Yuri Tsurilo (Don Pampa) e.a.| Speelduur: 177 minuten | Jaar: 2013

Tientallen jaren geleden had de Russische regisseur Aleksei German al het plan gevat om het scifiboek Hard To Be a God van de gebroeders Arkadiy en Boris Strugatsky te verfilmen. Toen hij er eindelijk mee aan de slag ging, was hij er af en aan een dikke tien jaar mee bezig. Maar vlak voor het voltooien van zijn werk, overleed hij in 2013 onverwacht en was het aan zijn vrouw en zoon om het karwei van hem af te maken. Het eindresultaat is een kleine drie uur durend epos waarin we teruggaan naar de Middeleeuwen, maar dan op een andere planeet.

Wetenschappers uit de nabije toekomst reizen in Hard to Be a God naar een andere planeet, die identiek is aan de Aarde. Het enige verschil is, dat deze achthonderd jaar achterloopt en qua ontwikkeling dus in de Middeleeuwen zitten. De wetenschappers willen de bewoners helpen om de periode van de Verlichting en Renaissance in te gaan. Ze doen zich voor als adel met Don Rumata als de leider van hun groep.

videotrailers & clips