Zombie: The Resurrection of Tim Zom

6,6 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Nederland
70 Min Nederland

Tim Zom is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid en vecht zich los van een duister verleden om internationaal door te kunnen breken als professioneel skateboarder. Zijn carrière brengt hem van Rotterdam naar Los Angeles, waar hij tegen alle verwachtingen in uitgroeit tot een held.

Alt titel
Zombie
Regie
Billy Pols
Cast
Tim Zom.
Release
29.01.2014
Release NL
15.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Billy Pols | Cast:Tim Zom e.a. | Speelduur: 72 minuten |Jaar: 2014

Tim Zom groeide op in de harde achterstandswijken van Rotterdam-Zuid, waar vechtpartijen en agressie op straat veelal aan de orde van de dag waren. Het braafste jongetje van de klas is Tim dan ook nooit geweest. Al in een van de eerste scènes van de film omschrijft zijn stiefvader hem als een eikel, een moeilijk mannetje en stronteigenwijs. In school had Tim dan ook weinig interesse, liever hield hij zich bezig met skateboarden op straat. Ruim een decennium later staat Tim aan het begin van een internationale carrière en heeft hij zijn eigen documentaire.

Enkele weken voor de première ontstond nog enige commotie rondom de documentaire van Billy Pols. Een jong Rotterdams stel meende zichzelf te herkennen in een scène waarin zij werden belaagd door een groep agressieve jongeren en deed er vervolgens alles aan om de film uit de bioscopen te weren. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, maar de beelden zelf werden uiteindelijk vervangen door onherkenbare schetsen. Of de beruchte scène daadwerkelijk nog iets toevoegt is echter een tweede, want zonder enige context valt er voor buitenstaanders verder ook niet veel uit op te maken.

videotrailers & clips