Aftermath (2012)

6,7 details

  • 107 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Nederland
  • Polen
  • Rusland
107 Min Nederland

Franciszek Kalina heeft twintig jaar in de Verenigde Staten gewoond en besluit om terug te keren naar Polen, omdaat zijn broer op te zoeken. Hij hoort dat zijn jongere broer een conflict heeft met de inwoners van zijn ouderlijk dorp en ontdekt al snel dat daar een duister geheim achter ligt. De broers proberen de waarheid boven water te krijgen, maar dat onderzoek ontaardt al gauw in agressie.

Alt titel
Poklosie
Regie
Wladyslaw Pasikowski
Cast
Ireneusz Czop, Zbigniew Zamachowski, Maciej Stuhr, Jerzy Radziwilowicz, Lech Dyblik, Ryszard Ronczewski, Danuta Szaflarska, Andrzej Mastalerz, Zbigniew Konopka, Magdalena Gnatowska, Danuta Borsuk, Wojciech Zielinski, Anita Poddebniak, Elzbieta Romanowska, Zuzana Fialová.
Release
09.11.2012
Release NL
22.05.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Wladyslaw Pasikowski | Cast: Maciej Stuhr (Jozek Kalina), Ireneusz Czop (Franek Kalina), Jerzy Radziwilowicz (Vicar), Zuzana Fialova (Justyna), Andrzej Mastalerz (Priester), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2012

Dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest wrede dingen zijn gebeurd moge duidelijk zijn. Maar de rol van een land is niet altijd zo eenzijdig als men wil doen geloven. Zo ook Polen, dat voornamelijk wordt afgeschilderd als oorlogsslachtoffer en dat beeld graag intact wil houden. Regisseur Wladyslaw Pasikowski durfde het aan de andere kant van de medaille te laten zien in Aftermath. Heel heldhaftig, zeker gezien het feit dat het Poolse Filmfonds, waar een ultrarechtse politica aan het hoofd staat, via een rechtszaak probeert zijn subsidie terug te vorderen.

Na dertig jaar in het buitenland te hebben gewoond, keert Franek Kalina vanwege de echtscheiding van zijn broer Janek terug naar zijn ouderlijk huis in Polen. Jozek neemt het zijn broer niet in dank af dat hij nooit wat van zich heeft laten horen, maar zich nu wel met hem komt bemoeien. Jozek en zijn vrouw laten niets los over hun scheiding en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Jozek niet alleen met zijn vrouw problemen heeft. Ook zijn dorpsgenoten keren zich tegen hem. Franek besluit niet te vertrekken voordat duidelijk is waarom Jozek iedereen voor het hoofd stoot.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Aftermath

acties