The Damned

The Damned (2013)

Heaven help us

4,4 details

  • 87 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Samen met zijn nieuwe verloofde Lauren, reist weduwnaar David naar Columbia om daar zijn tienerdochter Jill (die van huis wegliep) op te halen. Daar raken ze betrokken bij een auto-ongeluk en stranden ze in een afgelegen herberg. De oude waard blijkt een jong meisje in de kelder te hebben opgesloten, en de twee besluiten haar te bevrijden. Maar dat heeft al gauw onvoorziene gevolgen…

Alt titel
Gallows Hill
Regie
Víctor García
Cast
Peter Facinelli, Sophia Myles, Gustavo Angarita, Nathalia Ramos, Juan Pablo Gamboa, Carolina Guerra, Sebastian Martínez, Julieta Salazar, Tatiana Renteria.
Release
17.10.2013
Release NL
21.08.2014
Release DVD
09.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Víctor García | Cast: Peter Facinelli (David Reynolds), Sophia Myles (Lauren), Nathalia Ramos (Jill Reynolds), Carolina Guerra (Gina), Sebastian Martínez (Raomon), Gustavo Angarita (Felipe), Julieta Salazar (Ana Maria), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2013

Een gestrande auto tijdens hevig noodweer. Een vrijstaand huis in een afgelegen berggebied met een zonderlinge oude man als bewoner. Een kelder met daarin veilig weggestopt een ogenschijnlijk sneu meisje. Mobieltjes zonder bereik. Stuk voor stuk zijn het vaste elementen van het horrorgenre. Eén van deze signalen zou al genoeg moeten zijn om het op een rennen te zetten, maar in The Damned van Spanjaard Víctor García worden ze allemaal in een grote grabbelton gepleurd. Dat het niet goed zal aflopen laat zich gemakkelijk raden. Bij een goede horrorfilm staat en valt alles met hoe deze clichés worden samengevoegd. García faalt hierin echter hopeloos.

De toekomstige slachtoffers worden snel geïntroduceerd in een rommelige openingsakte met nietszeggende dialogen. Het slachthuis bevindt zich in Colombia. De Amerikaan Peter staat op het punt om voor de tweede keer in het huwelijksbootje te stappen met de Britse Lauren. Peter heeft een link met Colombia omdat zijn overleden eerste vrouw daar vandaan kwam. Hun dochter Jill woont in hoofdstad Bogota. Samen met Jills vrienden, bestaande uit een televisiepresentatrice en haar cameraman, onderneemt het gezelschap een tocht per jeep door een onherbergzaam gebied. Het advies van een politieagent om terug te keren slaan ze in de wind. Het noodweer eist zijn tol en door een modderstroom komt de jeep vast te zitten en raakt Lauren gewond. Gelukkig zijn ze in de buurt van wat ooit een herberg was. De eigenaar laat zijn nieuwe gasten morrend toe. Ze mogen de woonkamer niet verlaten, maar zoals de regels van het genre dicteren gaat het gezelschap uit pure verveling op onderzoek uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Damned Nieuwsberichten