7,7 details

  • 92 Min
  • Oostenrijk
92 Min
Oostenrijk

In dit cinematografische experiment worden dertien schilderijen van Edward Hopper tot leven gebracht. Korte flitsen van radioberichten bieden historische context, terwijl de personages op de beroemde schilderijen zich door de tijd bewegen.

Regie
Gustav Deutsch
Cast
Christoph Bach, Stephanie Cumming, Florentín Groll, Jeff Burrell, Elfriede Irrall, Tom Hanslmaier.
Release
08.02.2013
Release NL
29.05.2014
Release DVD
01.09.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustav Deutsch | Cast: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentin Groll, e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Met een filmindustrie die wordt overheerst door grootse popcornspektakels, is het fijn om te zien dat er ook altijd nog plek is voor kleine verrassingen. Twee jaar geleden verscheen bijvoorbeeld het verfrissende The Mill and the Cross, een visuele krachttoer waarin schilderijen van Pieter Bruegel op een beeldschone manier tot leven werden gewekt. Inhoudelijk was deze film een stuk minder bijzonder, maar de prachtige beelden compenseerden dat moeiteloos. Hetzelfde geldt voor Shirley: Visions of Reality.

Niet Bruegel, maar het werk van de vermaarde kunstenaar Edward Hopper staat in dit geval centraal. Hommages aan zijn schilderijen zijn de afgelopen decennia in uiteenlopende films terug te vinden; filmmakers als Alfred Hitchcock, Ridley Scott en Sam Mendes lieten een voor een hun liefde voor Hoppers kunst blijken. Maar Gustav Deutsch gaat nog een stap verder. De Oostenrijker reconstrueerde dertien kunstwerken tot in het kleinste detail.

videotrailers & clips