W imie... (2013)

6,1 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Polen
102 Min Polen

De katholieke priester Adam helpt in een klein dorpje op het Poolse platteland jongeren met gedragsproblemen. Hij werd priester om zijn homoseksuele identiteit te ontvluchten, maar als hij Lukasz ontmoet, komt het tot een conflict tussen zijn geloof en zijn seksualiteit.

Alt titel
W imie...
Regie
Malgorzata Szumowska
Cast
Andrzej Chyra, Lukasz Simlat, Mateusz Kosciukiewicz, Maja Ostaszewska, Maria Maj, Tomasz Schuchardt, Daniel Swiderski, Maria Balucka, Kacper Sztachanski, Kamil Adamowicz, Mateusz Gajko, Kamil Konopko, Jakub Gentek, Krystian Poniatowski, Mateusz Malczewski.
Release
20.09.2013
Release NL
05.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Malgorzata Szumowska | Cast: Andrzej Chyra (Adam), Lukasz Simlat (Michal), Mateusz Kosciukiewicz (Lukasz), Maja Ostaszewska (Ewa), Tomasz Schuchardt (Adrian) e.a.| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

In de eerste tien minuten van het Poolse drama In the Name Of is nauwelijks duidelijk wie de hoofdpersoon is. Wanneer die rol weggelegd blijkt te zijn voor Adam duurt het nog even voordat aan de kijker wordt gecommuniceerd dat hij een pastoor is. Door de wijze waarop hij wordt neergezet, komt dat enigszins als een verrassing. Adam draagt namelijk in zijn vrije tijd merkkleding, heeft een jeugdig kapsel en hippe baard, communiceert met zijn ver weg wonende zus via Skype en luistert tijdens het joggen naar de muziek op zijn iPod. Diverse van deze aspecten worden getoond voordat Adam in functie in de kerk te zien is. Het lijkt een bewuste keuze met de bedoeling duidelijk te maken dat het pastoorschap niet betekent dat Adam in het verleden leeft.

Dat Adam niet helemaal lijkt te passen in het gebruikelijke beeld van een pastoor, heeft waarschijnlijk te maken met zijn onderdrukte homoseksualiteit. Aangezien in Polen bijna negentig procent van de bevolking katholiek is, lijkt het niet ondenkbaar dat Adam zijn toevlucht tot de kerk heeft gezocht om zich achter het celibaat te kunnen verschuilen voor zijn seksuele voorkeuren. Helaas komt dit gegeven pas redelijk laat om de hoek kijken en duurt het vervolgens nog een flinke tijd voor het enigszins serieus wordt uitgewerkt. Het is overigens niet eens zozeer de homoseksualiteit die Adam opbreekt, maar vooral het gebrek aan genegenheid. Dit resulteert in een mooie scène waarin een stomdronken Adam met een fles sterke drank in de ene arm en een portret van de paus onder de andere door zijn woning waggelt, maar helaas zijn er van dergelijke passages te weinig om steeds de aandacht vast te houden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

W imie...

acties