Watermark

Watermark (2013)

6,6 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Canada
92 Min Canada

Watermark laat zien in welke mate de mensheid water heeft gevormd, en in hoeverre het water ons heeft gevormd. Een documentaire over water.

Regie
Jennifer Baichwal
Edward Burtynsky
Release
04.04.2014
Release NL
11.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jennifer Baichwal & Edward Burtynsky | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Watermark is het derde en laatste deel uit de Waterserie van fotograaf Edward Burtynsky. In dit project, verder bestaande uit een boek en een foto-expositie, verkent Burtynsky de relatie van mensen met water. Voor Watermark werkte hij opnieuw samen met regisseur Jennifer Baichwal, met wie hij eerder de documentaire Manufactured Landscapes maakte. Over een periode van drie jaar bezochten zij tien landen die een bijzondere relatie met water hebben. Centraal stond de vraag ‘Hoe vormt water ons, en hoe vormen wij water?’.

Voor een documentaire bevat Watermark weinig commentaar. Met al die verschillende perspectieven op het gebruik van water is van een eenduidige verhaallijn nauwelijks sprake. In plaats daarvan laten Baichwal en Burtynsky de beelden en montage het woord voeren. De opnamen van landschappen van over de hele wereld zijn niet minder dan imponerend. Van de kunstmatige, geometrische vormen van de landbouwvlakten in Imperial Valley in Californië tot de kronkelige contouren van de rijstterrassen in China, elk landschap heeft zijn eigen unieke schoonheid. Fotograaf Burtynsky legt ze vast in adembenemende luchtfotografie en laat ze allemaal van hun beste kant zien.

videotrailers & clips