5,0 details

  • 88 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigd Koninkrijk

Ieders favoriete postbode Pieter krijgt te maken met de verleidingen van geld, status en een glanzend nieuw pak, als hij besluit mee te doen aan een nationale talentenjacht.

Alt titel
Postman Pat: The Movie
Regie
Mike Disa
Cast
Jim Broadbent, Rupert Grint, Greg Ellis, Robin Atkin Downes, Jane Carr, Parminder Nagra, Stephen Mangan, Susan Duerden, Enn Reitel, Dan Hildebrand, Julian Stone, Sandra Teles, T.J. Ramini, Ronan Keating, Darren Richardson.
Release
23.05.2014
Release NL
18.06.2014
Release DVD
28.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Disa | Cast (stemmen): Jan de Hoop (Pieter Post), Lucas Dietens (Directeur Mr. de Bruin), Bart Oomen (Simon Koebel), Hildegard van Nijlen (Sara Kluitman), Sem Ragas (Julien Kluitman), Pieter Verelst (Ben), Rob van de Meeberg (Arthur van Zeil/Ab van Driel), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2013

Het is schijnbaar belangrijk dat je met je tijd meegaat. Om populair en bij te blijven bijvoorbeeld. Dat moeten de producenten achter de televisieserie rondom de sympathieke postbode Pieter Post ook hebben gedacht. Velen van ons zijn groot geworden met de typisch Britse ambtenaar, die in zijn kleine rode wagentje en zijn speelse kat Smoes de post rondbracht. Pieter is de vriend van iedereen en de bewoners van het heuvelachtige gebied rondom het dorpje Groenbeek ziet hem dan ook graag op zijn dagelijkse ronde. Dat de tijden zijn veranderd hebben de producenten ook wel gesnapt, maar ze hadden niet aan de basisprincipes van een instituut als Pieter Post moeten tornen.

Er wordt in Pieter Post: De Film met geen woord gerept over de teruglopende fysieke post en de opmars van de digitale post. Maar wel degelijk hijgen de vooruitgang en de moderne tijd onze Pieter en zijn collega’s in hun nek. Op het postsorteercentrum is een nieuwe, overambitieuze manager aan het roer gekomen die vindt dat alles wel een stukje efficiënter en vooral goedkoper mag. Sorteermachines zijn veel sneller en zorgvuldiger. Robots kunnen de postbodes op den duur prima vervangen. Het duurt niet lang of de eerste collega’s van Pieter worden de laan uit gestuurd. Pieter, als beste postbode van Groenbeek en wijde omtrekken, mag nog even aanblijven. De jaarlijkse bonus, waarmee Pieter zijn vrouw op een reisje naar Italië wil trakteren, kan hij op zijn buik schrijven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pieter Post de Film

acties