Una Via a Palermo

6,2 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
  • Zwitserland
  • Frankrijk
92 Min Italië

Op een warme zondagmiddag verdwalen twee vrouwen, Rosa en Clara, in Palermo. Ze komen uit in een smalle steeg, de Via Castellana Bandiera. Tegelijk komt ook een auto aan, bestuurd door Samira. Geen van hen wil aan de kant gaan en opgesloten in hun auto’s begint een duel. De vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft…

Alt titel
Una Via a Palermo, A Street in Palermo
Regie
Emma Dante
Cast
Alba Rohrwacher, Emma Dante, Elena Cotta, Renato Malfatti, Dario Casarolo, Carmine Maringola, Sandro Maria Campagna, Elisa Parrinello, Giuseppe Tantillo, Daniela Macaluso, Marcella Colaianni, Giacomo Guernieri, Giuseppe Provinzano.
Release
29.08.2013
Release NL
26.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Emma Dante | Cast: Emma Dante (Rosa), Alba Rohrwacher (Clara), Elena Cotta (Samira), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Je kunt geen volk bedenken of er hangt wel een vooroordeel aan vast. Zo schijnen wij Hollanders naast nuchter ook gierig te zijn. Fransen zijn arrogant en overdreven chauvinistisch. Italianen tot slot hebben de naam om gepassioneerd en opvliegend te zijn. Je zou het haast geloven als je de hoog oplopende gemoederen ziet in het lichtkomische drama Una Via a Palermo. Het uitgangspunt is uiterst simpel en een voedingsbodem voor veel misverstanden, ruzies en discussies. Twee auto's komen met hun bumpers tegen elkaar te staan in een smal straatje in een klein Italiaans dorpje bij Palermo. De bestuurders vertikken het om hun voertuig in de achteruit te zetten en zo een einde te maken aan de ontstane patstelling. Eens zien wie de langste adem heeft.

Ondertussen begint de hele buurt zich tegen de kwestie aan te bemoeien. De familie en vrienden van één van de bestuurders, die overigens enkele meters van het strijdtoneel woont, sluiten zelfs weddenschappen af. Ze zijn ervan overtuigd dat de oude dame die achter het stuur zit zich niet zal laten kennen en voet bij stuk zal houden. Haar tegenliggers, een lesbisch stel op weg naar een bruiloft, zetten eveneens hun hakken in het zand. De roodharige van de twee heeft het alleen al snel gezien en besluit achterop de scooter van een buurtbewoner de omgeving te gaan verkennen. Voor praktische zaken als het doen van hun behoefte laten de twee rivaliserende bestuursters gemakkelijk al hun gêne varen ten gunste van hun trots.

videotrailers & clips