5,3 details

  • 97 Min
  • Musical
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

Een mooi dorpje aan de kust van Italië. Maddie staat op het punt te trouwen met de prachtige Italiaan Raf. Ze heeft haar zus Taylor uitgenodigd voor het huwelijk, maar weet niet dat Raf een vroegere vakantievlam was van Taylor, en de liefde van haar leven...

Regie
Max Giwa
Dania Pasquini
Cast
Greg Wise, Giulio Berruti, Joelle Koissi, Leona Lewis, Susan Fordham, Katy Brand, Richard Banks, Hannah Arterton, Annabel Scholey, Adrian Palmer, Michael Chapman, Danny Kirrane, Jill Buchanan, Mariola Jaworska, Gabriel Constantin.
Release
19.06.2014
Release NL
19.06.2014
Release DVD
28.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Max Giwa en Dania Pasquini | Cast: Hannah Arterton (Taylor), Annabel Scholey (Maddie), Katy Brand (Lil), Leona Lewis (Elena), Greg Wise (Doug), Giulio Berruti (Raf), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

De ABBA-musical Mamma Mia! bewees dat een flutverhaaltje dat als kapstok dient om zoveel mogelijk hits van de Zweedse superformatie aan op te hangen allerminst bezwaarlijk hoeft te zijn. De verfilming bleek, een kwelende Meryl Streep in tuinbroek ten spijt, al een stukje minder geslaagd. Desondanks wist het aanzienlijke drommen bezoekers naar de filmtheaters te lokken en zo de Scandinavische popgoden en -godinnen een nog vettere bankrekening te bezorgen. Met deze filosofie in het achterhoofd moeten de makers van de eighties-musical Walking on Sunshine te werk zijn gegaan. Wie taant immers om een solide verhaal als er lekker veel mee te blèren valt? Overdaad en vooral overmoedigheid schaadt. Dit is een zomers avontuur dat je zo snel mogelijk wenst te vergeten.

Je zou eigenlijk het liefst willen dat er een fikse regenbui opsteekt aan de Italiaanse kust waar een groep meiden zich voorbereidt op een huwelijk. Helaas bieden zelfs de weersomstandigheden geen excuus om het zingen dan maar te laten. Het is nu eenmaal inherent aan het genre dat er te pas en te onpas in muzikale shownummers wordt uitgebarsten, maar zelden was het zo tenenkrommend als in Walking on Sunshine. Een groot deel van het verhaaltje draait om de heimelijke gevoelens van Taylor (gespeeld door de zus van Gemma Arterton) voor een vriendje dat ze tijdens een vorige vakantie aan het strand had opgeduikeld. Als ze terugkeert naar Italië staat haar verwende zus Maddie op het punt om in het huwelijksbootje te stappen, uitgerekend met Taylors voormalige scharrel. Taylor wringt zich in de meest onmogelijke bochten om zichzelf en haar omgeving voor de gek te houden. Ondertussen neemt de twijfel bij Maddie toe. Haar oude(re) ex-lover Doug maakt haar het hof en is vastbesloten om Maddie voor zich terug te winnen.

videotrailers & clips

Walking on Sunshine

acties