A Thousand Times Goodnight (2013)

She risked life and family to change the world.

6,6 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Noorwegen
  • Ierland
  • Zweden
117 Min Noorwegen

Rebecca is een van de beste oorlogsfotografen van de wereld. Haar man staat erop dat ze stopt met haar gevaarlijke leven hij en hun jonge dochters hebben hun vrouw en moeder nodig, maar kan Rebecca wel afscheid nemen van haar leventje?

Alt titel
Tusen ganger god natt
Regie
Erik Poppe
Cast
Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Mads Ousdal, Larry Mullen Jr., Lauryn Canny, Stephen Mullan, Anna Leah Thorseth Poppe, Carl Shaaban, Chloë Annett, Eve Macklin, Denise McCormack, Bush Moukarzel.
Release
31.08.2013
Release NL
24.07.2014
Release DVD
18.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Erik Poppe | Cast: Juliette Binoche (Rebecca), Nikolaj Coster-Waldau (Marcus), Lauryn Kennedy (Steph), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2013

De uitdrukking dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan is zowel letterlijk als figuurlijk van toepassing op fotografe Rebecca. Met veel bezieling en overgave toont ze de wereld de vele brandhaarden. Omdat ze vindt dat de wereld recht heeft op de waarheid. Haar overgave gaat gepaard met een zakelijke kilheid. Emoties dienen te worden uitgeschakeld en geparkeerd tot het moment dat Rebecca zich op veilige grond bevindt. Haar gezin is wat minder gecharmeerd van Rebecca’s verregaande ambities, helemaal als ze zwaar gehavend terugkomt van een fotomissie in Afghanistan. De roep van haar omgeving om te stoppen met het gevaarlijke werk wordt dan ook steeds sterker, maar Rebecca worstelt tussen haar privéleven en haar werk

Het van een overdreven sentimentele titel voorziene A Thousand Times Good Night van de Noor Erik Poppe begint gruwelijk en krachtig tegelijk. Rebecca woont, gehuld in de plaatselijke kledij maar met een enorme camera op haar arm, een begrafenis bij. Deze blijkt geënsceneerd omdat de dode nog moet vallen. Een mogelijkheid tot afscheid nemen komt er echter niet, want de vrouw die in het graf haar ogen opent en weer omhoog klimt is een zelfmoordterrorist. Door de andere vrouwen van haar gemeenschap wordt ze geprepareerd voor haar afschuwelijke taak. Rebecca wil mee in het busje dat enkele momenten later op een markt vol nietsvermoedende Afghaanse bezoekers zal ontploffen. Zelf brengt Rebecca het er ook niet zonder kleerscheuren vanaf en belandt in het ziekenhuis.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Thousand Times Goodnight

acties