Deel drie in de reeks rondom de kostschooltweeling Hanni en Nanni haakt nog meer aan bij de Harry Potter-verhalen, al valt er weinig magie te beleven.
play

5,5 details

  • 87 Min
  • Familiefilm
  • Duitsland
87 Min Duitsland

Vol verwachting staan Hanni en Nanni voor het internaat Lindenlof te wachten op Britse uitwisselingsstudentes. Per ongeluk is dit bus gevuld met mannelijke passagiers. De dolle tweeling is in de war en weet niet goed wat te doen, maar Mademoiselle Bertoux heeft wel een idee…

Alt titel
De Dolle Tweeling 3
Regie
Dagmar Seume
Cast
Katharina Thalbach, Jana Münster, Sophia Münster, Suzanne von Borsody, Hannelore Elsner, Justus von Dohnanyi, Leopold Klieeisen, Aleen Jana Kötter, Liam van Enschot, Barbara Schöneberger, Nele Guderian, Luisa Spaniel, Konstantin Wecker, Carlos Knöpfel, Michelle Heik.
Release
08.05.2013
Release NL
31.07.2014
Release DVD
06.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Dagmar Seume | Cast Jana Münster (Hanni), Sophia Münster (Nanni), Leopold Klieisen (Clyde), Hannelore Elsner (mevrouw Theobald), Suzanne von Borsody (mevrouw Magerlein), Ktharina Thalbach (Mademoiselle Bertoux), Justus von Dohnányi (Hugh Gordon), Konstantin Wecher (Konrad Kästner), Barbara Schöneberger (Daphne Diehl), Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2013

Het was al een vreemde keuze om de typisch Britse kostschoolavonturen van de dolle tweeling Pat en Ann naar Duitsland te verplaatsen. De geestestweelingskinderen van schrijfster Enid Blyton heetten in het Duits opeens Hanni en Nanni en hun chique school St. Claire's werd omgedoopt naar de Lindenhof. Om de verwarring compleet te maken werden de avonturen van de twee zusjes in ons land enkel in een Nederlands gesproken versie uitgebracht. We zijn inmiddels aanbeland bij deel drie, maar tegelijkertijd dichter bij de geest van de oorspronkelijke boeken, want de meisjes -onder leiding van de strenge mevrouw Magerlein- krijgen bezoek van de Britten.

Aan lessen volgen komen de twee lookalikes nauwelijks toe. Er speelt namelijk wel heel veel op de Lindenhof. Zo gaan er geruchten rond dat het er flink spookt en waart een vreemde verschijning door de gangen. Daarnaast maken de meisjes zich op voor de komst van een Britse schoolklas en hebben ze zich op een opvoering van Romeo en Julia gestort. Als Hanni de vrouwelijke hoofdrol binnenharkt wil ze haar zus niet passeren en bedankt voor de eer. Dan heeft de kokkin ook nog eens de grootst mogelijke moeite om een opvolger te vinden en tot overmaat van ramp is er door een domme fout van Magerlein niet een bus schoolmeisjes, maar een groep bekakte kostschooljochies besteld. Dit leidt tot de eerste kalverliefde van zowel Hanni als Nanni en tot een mogelijke wig tussen de hechte tweelingzusjes.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hanni & Nanni 3

acties