The Trip to Italy (2014)

Anyone for seconds?

6,2 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigd Koninkrijk

Twee mannen, Steve en Rob, nemen deel aan een culinaire road trip door Italië. Ze treden in de voetsporen van beroemde dichters en reizen naar zes plaatsen, om zes maaltijden te proeven.

Regie
Michael Winterbottom
Cast
Steve Coogan, Rob Brydon, Claire Keelan, Rosie Fellner, Ronni Ancona, Marta Barrio, Rebecca Johnson, Alba Foncuberta Bufill, Timothy Leach, Alessandro Cuomo, Flora Villani.
Release
25.04.2014
Release NL
25.09.2014
Release DVD
27.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom | Cast: Steve Coogan (Steve), Rob Brydon (Rob), Claire Keelan (Emma), Rosie Fellner (Lucy), Marta Barrio (Yolanda), Timothy Leach (Joe), Rebecca Johnson (Sally) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2014

Vier jaar na de droogkomische roadmovie The Trip mogen acteur Steve Coogan en komiek Rob Brydon in opdracht van The Observer weer uittrekken op een culinaire roadtrip. Zoals de toevoeging aan de titel al doet vermoeden, wordt dit keer La Bella Italia aangedaan. In een Mini Cooper doorkruist het tweetal het land van restaurant tot restaurant en wordt er weer volop gekeuveld over van alles en nog wat: poëzie, muziek, de liefde of hun carrières. Meer van hetzelfde dus, maar in dit geval is dat geen reden tot klagen.

Net als bij de eerste samenwerking tussen Coogan, Brydon en regisseur Michael Winterbottom is The Trip To Italy in feite gefilmd als een zesdelige reeks voor de BBC die voor de bioscoopversie is ingekort tot een kleine twee uur. Dat betekent dat er onvermijdelijk een hoop materiaal op de snijtafel gesneuveld is en de filmversie waarschijnlijk nóg ongestructureerder over zal komen dan de miniserie. Wederom dienen de restaurantbezoekjes als de enige leidraad in het verhaal, voor zover deze aanwezig is. Gelukkig zijn het vooral de verbale steekspellen tussen de twee hoofdpersonages waar het om te doen is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

benjamin

"...Stem hierboven eigenlijk gewoon door verkeerd te klikken, mag dus verwijderd worden...."

The Trip to Italy

acties