Blind

Blind (2014)

96 Min Noorwegen

De dertigjarige Ingrid is recentelijk blind geworden. Daar kan ze niet goed mee omgaan en dus besluit ze zich op te sluiten in het appartement waar ze pas net ingetrokken is met haar man. Ze merkt dat hij thuis is als hij op zijn werk hoort te zijn. Een eenzame buurman begint een andere buurtbewoner te observeren. Beide verhalen blijken deel uit te maken van een groter geheel.

Regie
Eskil Vogt
Cast
Henrik Rafaelsen, Aslag Guttormsgaard, Vera Vitali, Ellen Dorrit Petersen, Marius Kolbenstvedt, Stella Kvam Young, Isak Nikolai Møller, Jacob Young, Nikki Butenschøn, Erle Kyllingmark, Fredrik Sandahl, Veronica Berntsen, Steffen Skau Linnert, Helga Guren, Tim Nansen.
Release
28.02.2014
Release NL
23.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Eskil Vogt | Cast: Ellen Dorrit Petersen (Ingrid), Henrik Rafaelsen (Morten), Vera Vitali (Elin), Marius Kolbenstvedt (Einar), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2014

Ingrid zit in een kaal appartement en tuurt uit het raam. Ze begint haar zicht te verliezen, vertelt ze via een voice-over in het begin van Blind. Dokters hebben gezegd dat ook haar verbeeldingsvermogen daardoor af zal nemen en uiteindelijk helemaal zal verdwijnen. Maar Ingrid kan dat aftakelingsproces wel proberen te vertragen, zegt ze. De Noorse filmmaker Eskil Vogt, vaste scenarist van Joachim Trier, weet dat in dit regiedebuut op een originele en rake manier te vangen.

Blind gaat over een vrouw die steeds meer moeite heeft om grip te houden op beelden en herinneringen. Vroeg in de film probeert ze nog zo veel mogelijk visuele details in zich op te nemen, maar de chaos in haar hoofd begint al snel vorm te krijgen. Opeens start een nieuwe verhaallijn, over een eenzame pornoverslaafde man (tere zieltjes zijn bij dezen gewaarschuwd) die vanuit zijn appartement de buurvrouw bespiedt, een alleenstaande moeder van een zoontje. Of is het nou een dochtertje? Uit het niets is de kinderkamer van kleur veranderd en zien we een ander kind op een ingelijste foto staan.

videotrailers & clips