13 Sins (2014)

You don't play the game. It plays you.

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert!

Leuk filmpje die niet bijzonder is maar wel erg vermakelijk.
Een man (prima acteur die mij doet denken aan de Amerikaanse Martin Freeman) moet 13 opdrachten doen om centjes te verdienen en de opdrachten worden steeds krankzinniger.
Vooral het eerste half uur vond ik sterk. Je begrijpt zijn motivatie en wie slaat er niet een vlieg dood voor wat geld.
Langzaam veranderd het karakter en dat komt dankzij een prima acteer prestatie goed over.

Alleen gaat de film op een gegeven moment wel erg ver. Vooral een agent kidnappen en door een raam ontsnappen was iets teveel van het goede.
Wel was het leuk aan de film om jezelf(net als het hoofdkarakter) af te vragen wat de volgende opdracht zou zijn.

Het is geen pure horrorfilm maar er zitten zeker wat horrormomentjes in. De film bied ook wat mysterie hoewel erg ongeloofwaardig. Zelfs de moord op Kennedy blijkt door een kandidaat van het spel te zijn gepleegd en dat is even interesting omdat we denken informatie over deze organisatie te krijgen maar daarna negeren ze het waardoor het een onzinnig tussendoortje bleek.

Ongeloofwaardig is ook hoe onze leading man continu in de gaten gehouden kan worden,op vele momenten onmogelijk.
En elk telefoontje en berichtje is van de opdrachtgever. Op zo'n belangrijke dag nooit een smsje of belletje van zijn verloofde terwijl hij zo raar doet en hele tijd weg is? Of van iemand anders? En het grootste mysterie is hoe lang zijn batterij werkt en toevallig dat als hij een telefoon steelt die dan dezelfde ringtone heeft.
Aan het einde moeten we nog wat twists(die zelfs als je het niet ziet aankomen amper meer een shock zijn omdat we vaak twist voorgeschoteld krijgen) voor lief nemen die best leuk zijn.

Ook het einde is wat Bullshit. Een agent (kleine rol van Perlman) wist alle sporen en onze held is een vrij man maar dat is natuurlijk wel erg ongeloofwaardig met alle getuigen van zijn misdaden(alleen bij de kidnapping van de agent al!)

Al met al leuke film. 6