5,4 details

  • Familiefilm
  • Nederland
Nederland

De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt iemand het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Regie
Ruud Schuurman
Cast
Sven De Ridder, Wilbert Gieske, Carlo Boszhard, Beryl van Praag, Patrick Martens, Tim de Zwart, Anouk de Pater, Frans de Wit, Job Bovelander, Stef de Reuver, Joyce Beullens, Piet van der Pas, Wim Schluter, Tijn Kroon, Jessica Mendels.
Release
15.10.2014
Release NL
15.10.2014
Release DVD
13.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruud Schuurman | Cast: Sven de Ridder (Jef), Carlo Boszhard (Amerigo - stem), Tijn Kroon (Stijn), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Beryl van Praag (Testpiet), Piet van der Pas (Profpiet), Job Bovelander (Coole Piet), e.a. |Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2014

Terwijl supermarktketens en burgemeesters worstelen met de vraag hoe om te gaan met de discussie omtrent Zwarte Piet, lijken de makers van de nieuwe bioscoopfilm De Club van Sinterklaas zich weinig van alle ophef aan te trekken. Ze hebben zich zelfs laten ontvallen dat zolang het niet strafbaar is om de kindervriend met alle stereotype en racistische uitingen af te beelden, ze niet van plan zijn om maar iets aan te passen. Terwijl in andere Sintfilms ondertussen rekening wordt gehouden met de heersende sentimenten door kleine aanpassingen te doen waar geen kind over valt, houden regisseur Ruud Schuurman en zijn team voet bij stuk. Weliswaar zijn er geen gouden oorbellen te bespeuren, maar dat is dan ook de enige concessie die er gedaan is. De pieten hebben nog steeds bijna allemaal kroeshaar en rode lippen.

Het is het eerste van de vele tekenen dat de derde Sintfilm die dit najaarsseizoen verschijnt niet helemaal meer van deze tijd is. De makers willen angstvallig vasthouden aan vervlogen tijden. En dan te bedenken dat er nog wel een hippe app tegenaan is gegooid die de kids tijdens de film van extra prikkelingen moet voorzien. Het poldergenre van de Sinterklaasfilm kent niet al te veel variaties, wat op zich niet erg is. Er is altijd gedoe vlak voor pakjesavond en de Goedheiligman mag er zo weinig mogelijk van weten, terwijl zijn stuntelige werknemers zich in allerlei bochten wringen om het kinderfeest te redden. De Club van Sinterklaas 3, voortgekomen uit de televisieserie uit de Telekidskoker, doet hier niet voor onder. Door een foutje begint de schimmel Amerigo er opeens flink op los te babbelen. Hiermee vormt de knol een interessant slachtoffer voor een Vlaamse loser die niets anders wil dan beroemd worden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard

acties