5,4 details

  • Familiefilm
  • Nederland
Nederland

De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt iemand het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Regie
Ruud Schuurman
Cast
Sven De Ridder, Wilbert Gieske, Carlo Boszhard, Beryl van Praag, Tim de Zwart, Patrick Martens, Anouk de Pater, Frans de Wit, Job Bovelander, Stef de Reuver, Joyce Beullens, Piet van der Pas, Wim Schluter, Tijn Kroon, Jessica Mendels.
Release
15.10.2014
Release NL
15.10.2014
Release DVD
13.10.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruud Schuurman | Cast: Sven de Ridder (Jef), Carlo Boszhard (Amerigo - stem), Tijn Kroon (Stijn), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Beryl van Praag (Testpiet), Piet van der Pas (Profpiet), Job Bovelander (Coole Piet), e.a. |Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2014

Terwijl supermarktketens en burgemeesters worstelen met de vraag hoe om te gaan met de discussie omtrent Zwarte Piet, lijken de makers van de nieuwe bioscoopfilm De Club van Sinterklaas zich weinig van alle ophef aan te trekken. Ze hebben zich zelfs laten ontvallen dat zolang het niet strafbaar is om de kindervriend met alle stereotype en racistische uitingen af te beelden, ze niet van plan zijn om maar iets aan te passen. Terwijl in andere Sintfilms ondertussen rekening wordt gehouden met de heersende sentimenten door kleine aanpassingen te doen waar geen kind over valt, houden regisseur Ruud Schuurman en zijn team voet bij stuk. Weliswaar zijn er geen gouden oorbellen te bespeuren, maar dat is dan ook de enige concessie die er gedaan is. De pieten hebben nog steeds bijna allemaal kroeshaar en rode lippen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard

acties