Bloedlink (2014)

Deze remake van de Britse thriller The Disappearance of Alice Creed scoort vooral punten met de ijzersterke vertolkingen.
play

6,7 details

  • 90 Min
  • Thriller
  • Nederland
90 Min Nederland

De ex-gevangenen Victor en Rico bedenken een waterdicht plan om miljonairsdochter Laura te ontvoeren. Ze nemen haar mee naar een afgelegen, geluidsdichte ruimte en daarna verschuiven de machtsverhoudingen. Wie is nu precies de dader? En wie het slachtoffer?

Alt titel
Reckless
Regie
Joram Lürsen
Cast
Tygo Gernandt, Chico Kenzari, Sarah Chronis.
Release
24.09.2014
Release NL
25.09.2014
Release DVD
10.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Marwan Kenzari (Rico), Tygo Gernandt (Victor), Sarah Chronis (Laura), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Een remake heeft eigenlijk alleen maar nut als er iets te verbeteren valt en vaak is dat niet eens de techniek. De Amerikanen bijvoorbeeld zijn dol op het remaken van succesvolle buitenlandse producties, want in hun ogen gaat geen kip naar het origineel waarvan de gemiddelde popcornliefhebber geen moer verstaat. Enkel een taalaanpassing is natuurlijk geen garantie voor verbetering. Als er weinig te vernieuwen valt, dan is een remake behoorlijk zinloos. Een berucht voorbeeld is Psycho van Gus van Sant, die meende dat de wereld zat te wachten op een shot voor shot herhaling van Hitchcocks klassieker. In Nederland kunnen we er ook wat van. Het meest recente voorbeeld is Bloedlink, een remake van The Disappearance of Alice Creed.

Alles Is Liefde-maker Joram Lürsen hoeft zichzelf niet meer te bewijzen. Zelfs zijn kinderfilm die enkele jaren terug verscheen zorgde voor een hoogtepunt in zijn veelomvattende carrière. Waarom Lürsen het nodig vond om de Britse indiethriller in zijn moerstaal te vertellen, wordt anderhalf uur lang maar niet duidelijk. Zelfs de shots lijken wel heel erg op het origineel van J. Blakeson uit 2009. Wel laat de filmmaker zien wat voor voortreffelijk acteertalent we op vaderlandse bodem in huis hebben. Tygo Gernandt zien en horen we wellicht net iets te vaak, maar blijkt uitstekend in zijn element als één van de twee ontvoerders. Hij wordt feilloos gecomplementeerd door de grootste belofte van de huidige generatie acteurs, Merwan Kenzari. Lürsen mag zich in zijn handjes knijpen dat hij deze spelers aan zijn project wist te binden. En dat terwijl hij voortdurend opgetrokken wenkbrauwen oproept met zijn verhaaluitwerking.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bloedlink Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Prima film, weliswaar een remake, maar toch goed voor een spannende Nederlandse film. En met een ca......"

B@chelor

"...De overeenkomsten met het origineel waren gewoon eng en 1 op 1. De beelden waren identiek, de dialog......"

Mark

"...Na een -voor mijn gevoel- 8 minuten lange tongzoen tussen Tygo Gernandt en Marwan Kenzari denk ik to......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bloedlink

acties