Capsule

Capsule (2014)

4,6 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Nederland
85 Min Nederland

Buitengewoon toegenomen kosmische straling bedreigt al het leven op Aarde. De mysterieuze gedragswetenschapper Ichigo ontwikkelt een methode om de uitverkorenen te selecteren die in een capsule kunnen overleven. Voor die selectie meet hij het vermogen van de kandidaten om lief te hebben, maar sceptici geloven niet in zijn testmethode. Ondertussen worstelen de betrokkenen met hun dagelijkse problemen.

Regie
Djie Han Thung
Cast
Lenart Timmerman, Ernst ter Linden, Michael Schnörr, Orlando Manuel do Brito, Anouk Kleykamp, Jet Kragt, Frida Krijger, Inge Snijders, Olga van de Ven, Sharon Zaal.
Release
13.04.2014
Release NL
17.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Djie Han Thung | Cast: Michael Schnörr (Ichigo), Anouk Kleykamp (Eva), Orlando do Brito (Jason), Jet Kragt (Christine), Inge Snijders (Liza), e.a.| Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2014

Hoewel de Nederlandse filmindustrie graag uitpakt met een dramafilm (het liefst gebaseerd op een bekend boek), romantische komedie of oorlogsfilm, zijn overige genres wat minder goed vertegenwoordigd. In de marge is vaak wel een misdaad- of horrorfilm te vinden, maar sciencefiction is in het Nederlandse filmlandschap een pure zeldzaamheid. Dat door de jaren heen slechts een handvol Nederlandse sciencefictionfilms is gemaakt, is niet vreemd; het wordt door velen nog steeds beschouwd als een nichegenre en de meeste films zijn niet bepaald goedkoop om te maken. Maar eenieder die wat verder kijkt dan de gebruikelijke robots, tijdmachines en buitenaardse invasies, zal zien dat films in dit genre niet per se gepaard hoeven gaan met een absurd hoog budget.

Interessant genoeg is vooral het einde van de wereld een veelgebruikt thema voor sciencefictionfilms waarvan de makers niet over de ruimste financiële middelen beschikken. Want hoewel je zou verwachten dat voor een dergelijk scenario een dikke smak geld nodig is, blijkt er een hoop mogelijk met een boeiend script, goede acteurs en een regisseur met enige verbeeldingskracht. Recente voorbeelden hiervan zijn Melancholia en Seeking a Friend for the End of the World, die gemaakt werden voor slechts een fractie van het thematisch vergelijkbare 2012, maar uiteindelijk veel meer beklijfden dan het holle spektakel waar Roland Emmerich mee op de proppen kwam.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Capsule Nieuwsberichten