Above Us All

Above Us All (2014)

5,1 details

  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland

Als Shay, een jong Australisch meisje, haar moeder verliest, vertrekken zij en haar vader Koen naar zijn thuisland, België. Daar heeft Shay moeite met haar nieuwe omgeving en het verlies van haar moeder.

Alt titel
All Above my Head, Ondersteboven
Regie
Eugenie Jansen
Cast
Maarten Baes, Pearl Davern, Gaetano Debyser, Christian Delplace, Annette Linthorst, Frida Neels, Kaleb Sands, Shayleah Sands.
Release
01.01.2014
Release NL
11.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Eugenie Jansen | Cast: Shayleah Sands (Shay), Maarten Baes (Koen), Frida Neels (Johanna), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2014

De grens tussen fictie en documentaire kan erg dun zijn. Met het verrassende Calimucho, een intieme kijk achter de schermen van een circus, wist regisseuse Eugenie Jansen precies op die fijne lijn te balanceren. Het verhaal was verzonnen, maar tijdens de opnames werd er veel aan het toeval overgelaten, terwijl de onervaren acteurs -in het echt circusartiesten - min of of meer zichzelf speelden. Jansens nieuwste experimentele film Above Us All lijkt ook tussen fictie en docu te schommelen, maar ditmaal voelt dat storend gekunsteld aan.

De filmmaakster koos er opnieuw voor om mensen te casten die geen ervaring met acteren hadden, maar wel gelijkenissen vertoonden met hun personage. Zo werd het meisje dat de elfjarige Shay speelt van het Australische platteland geplukt en wordt haar vader gespeeld door een sterrenkundige die in dezelfde omgeving werkzaam is geweest. In Above Us All vervullen ze nagenoeg dezelfde rollen.

videotrailers & clips