Pijnstillers

Pijnstillers (2014)

7,0 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland
98 Min Nederland

Casper werd door zijn vader verlaten toen hij jong was en nu dreigt hij ook zijn moeder te verliezen, aan kanker. Via via weet hij het adres van zijn vader te achterhalen. Hij kan hem nu eindelijk ontmoeten.

Regie
Tessa Schram
Cast
Miryanna van Reeden, Kees Boot, Tijn Docter, Raymond Thiry, Birgit Schuurman, Susan Radder, Wigger Verschoor, Gijs Blom, Massimo Pesik, Lara Leijs, Truus de Boer, Carry Slee, Anouar Ennali, Marloes van den Heuvel, Genio De Groot, Eva Poppink, Marcel Faber, Barry Emond.
Release
25.09.2014
Release NL
25.09.2014
Release DVD
06.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Tessa Schram | Cast: Gijs Blom (Casper), Birgit Schuurman (Marit van Riel), Raymond Thiry (Robert van Laren), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Keer op keer zorgen de Carry Slee-verfilmingen weer voor volle zalen. Het tienerpubliek kan zich goed inleven in de jeugddrama’s, ook al is de kwaliteit niet altijd even hoog geweest. Vooral op het scenario viel nog wel eens wat aan te merken; dialogen kwamen dan gekunsteld over en de opeenstapeling van jeugdproblematiek werd te veel. Anders was dat met Spijt!, die vorig jaar verschillende prijzen won en in ons land ruim vierhonderdduizend bezoekers trok. Het confronterende pestdrama was met afstand de beste uit de reeks boekverfilmingen. Pijnstillers komt een stuk minder hard aan, maar is degelijk gemaakt.

Voor deze nieuwste verfilming was het niet Dave Schram die in de regiestoel zat, zoals bij de vorige vijf films. Producent bleef hij wel, maar zijn dochter nam de regie over en maakt zo met deze nieuwste verfilming haar speelfilmdebuut. Die verandering is op een positieve manier te merken in de film, hoewel ook Tessa Schram in de eerste plaats dienstplichtig is aan het verhaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Pijnstillers Nieuwsberichten