The Legend of Longwood (2014)

An ancient mystery becomes a new adventure

Jong meisje ontdekt een mysterieus verleden in een Iers dorpje.
play

5,0 details

  • 99 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
  • Ierland
  • Duitsland
99 Min Nederland

Een 12-jarig meisje is voorbestemd een 300-jaar oude betovering die rust op een klein Iers dorpje en zijn bewoners te verbreken. Zij moet daartoe en mysterieuze Zwarte Ridder helpen soelaas te vinden en een kudde paarden redden van een meedogenloze vrouw met gemene plannen.

Regie
Lisa Mulcahy
Cast
Michael McElhatton, Miriam Margolyes, Fiona Glascott, Lorcan Cranitch, Lorcan Bonner, Sean Mahon, Brendan Conroy, Scott Graham, Stephen Cromwell, Lucy Morton, Art Kearns, Ben Harte, Aaron Kinsella, Kate Gilmore, Seána Kerslake.
Release
16.11.2014
Release NL
11.06.2015
Release DVD
06.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Lisa Mulcahy | Cast: Lucy Morton (Mickey), Lorcan Bonner (Sean), Thekla Reuten (Lisa Merill), Miriam Margolyes (Lady Thyrza), Fiona Glascott (Caitlin Lemon), Anabel Sweeney (Chardonnay), Sean Mahon (Marc Dumonceau), Lorcan Cranitch (Lance Wicklow), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2014

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet vermoeden, maar The Legend of the Longwood is in feite een Nederlandse productie. Het scenario werd geschreven door Nadadja Kemper, die voor een fantasierijk verhaal rondom een sluimerend dorpje met een mystiek verleden meer inspiratie wist te vinden in de groene bossen van Ierland dan onze eigen polders. In het afgelegen Longwood trekt de jonge Mickey Miller eropuit om het mysterie rondom de geheimzinnige zwarte ridder te ontrafelen, wat leidt tot een aardige combinatie van avontuur, mysterie en jeugdig vermaak.

Nadat haar vader vermist is geraakt op een ontdekkingsreis in Egypte woont Mickey alleen met haar moeder en broertje in New York. Wanneer moeder Lisa na het erven van een pittoresk huisje in een klein Iers dorpje van plan is om te verhuizen staat Mickey niet bepaald te springen. Pas wanneer ze toevallig de paardenstallen van een statig kasteel binnenwandelt wordt haar interesse geprikkeld. Thyrza, de excentrieke eigenaresse van het kasteel ontvangt haar nieuwsgierige bezoeker met open armen. Via een fraaie prentenboekanimatie introduceert zij Mickey met de plaatselijke legende in Longwood: de schim van de zwarte ridder die bij alle ongevallen op geheimzinnige wijze opduikt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Legend of Longwood

acties