Het laatste en tevens beste deel uit de filmreeks gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. Vooral Sanne Wallis de Vries steelt de show.
play

6,4 details

  • 73 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Nederland
73 Min Nederland

Mees Kees op de Planken laat zien hoe de klas van Mees Kees een heel saai toneelstuk moet voorbereiden. Als de directrice erachter komt dat hij een eigen draai daaraan heeft gegeven, moet hij terug naar de kleuters. Dat leidt tot veel rumoer onder zijn eigen leerlingen.

Regie
Barbara Bredero
Cast
Hannah Hoekstra, Whitney Franker, Cas Jansen, Willem Voogd, Felix Osinga, Raymonde de Kuyper, Britt van der Krogt, Sanne Wallis de Vries, Brent Thomassen, Mara van Vlijmen, Hero Muller, Caitlyn Geerlings, Leah Dean, Marieke de Kleine, Yfke Wegman, Gerda Havertong.
Release
03.12.2014
Release NL
03.12.2014
Release DVD
17.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Barbara Bredero | Cast: Willem Voogd (Mees Kees), Sanne Wallis de Vries (Dreus), Felix Osinga (Tobias), Brent Thomassen (Sep), Cas Jansen (Seps vader), Hannah Hoekstra (Marie-Louise), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2014

Ah, groep acht van de basisschool. Wie denkt er niet met weemoed en enigszins gemengde gevoelens aan terug? Die laatste weken van dat laatste jaar van je kindertijd waren nog wel het spannends. Cito-toets maken. Uitvissen naar welke middelbare school je zou gaan en eigenlijk nog meer naar welke middelbare school je beste vriend of vriendin zou gaan. Slechts een zomervakantie scheidde je nog van het brugpuberschap, waarbij je weer helemaal onderaan de pikorde mocht beginnen. Traditiegetrouw werd het jaar afgesloten met een toneel- of musicalvoorstelling, waarbij je je nog even helemaal mocht laten gaan.

Ook voor de leergierige pupillen van Mees Kees is het laatste jaar aangebroken. Een jaar vol onzekerheden waar niet iedereen op dezelfde manier mee om lijkt te kunnen gaan. Het derde en afsluitende deel in de filmreeks gebaseerd op de boeken van Mirjan Oldenhave is in vele opzichten een boek dat gesloten wordt. Kees’ leerlingen mogen in een stinkende gymzaal hun potloden kapot kluiven op de Cito-toets. Zelf moet de ambitieuze leraar met de onconventionele lesmethoden op voor het examen voor basisschooldocent. Hij is per slot van rekening nog steeds een invaller die door de kolderieke doch strenge directrice Dreus flink in de gaten wordt gehouden. Dreus heeft ettelijke lichtjaren geleden een kluchtig toneelstuk geschreven onder de titel Boeren, Bakkers en Buitenlui. Net zoals de schrijfster zelf niet bepaald meer van deze tijd. Het stuk moet worden gerepeteerd en opgevoerd in een bejaardentehuis. Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij het toneelstuk niet compleet naar zijn hand weet te zetten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mees Kees op de planken

acties