Begin Again (2013)

You're only as strong as your next move.

Muzikale feelgoodfilm raakt de juiste noten.
play

6,8 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een aan lager wal geraakte platenbaas stuit op een dag op een zojuist gedumpte muzikante. Ze besluiten de samenwerking met elkaar aan te gaan en zoeken hun geluk in New York.

Alt titel
Can a Song Save Your Life?
Regie
John Carney
Cast
Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Catherine Keener, James Corden, Mos Def, Adam Levine, Mary Catherine Garrison, Karen Pittman, Ed Renninger, Paul Romero, Jen Jacob, Andrew Sellon, Eric Burton, Marco Assante.
Opbrengst
$ 63.464.861
Release
27.06.2014
Release NL
17.07.2014
Release DVD
18.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John Carney | Cast: Keira Knightley (Gretta), Mark Ruffalo (Dan), Adam Levine (Dave Kohl), Hailee Steinfeld (Violet), Catherine Keener (Miriam), James Corden (Steve), Yasiin Bey (Saul), CeeLo Green (Troublegum) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2014

In 2006 scoorde John Carney een onverwachte hit met Once, een muzikaal romantisch drama over een Ierse straatmuzikant en een pianospelende immigrante. Met zijn onervaren hoofdrolspelers en ietwat alledaagse vormgeving maakte de film op het eerste gezicht een ietwat sjofele indruk, maar wist het publiek uiteindelijk al gauw te betoveren met een aantal prachtig uitgevoerde nummers. En niet alleen het publiek, aangezien de film later een Oscar voor beste nummer in de wacht wist te slepen. Acht jaar later laat Carney zijn geboortestad Dublin achter zich voor een nieuw muzikaal project in New York.

Met deze oversteek is het sobere karakter van Once er in Carneys nieuwste inmiddels wel vanaf. Toch is er tegelijkertijd ook nog veel hetzelfde gebleven in zijn aanpak. Ook dit keer lopen twee muziekminnende pechvogels elkaar bij toeval tegen het lijf. Op aandringen van haar beste vriend brengt de Britse singer-songwriter met tegenzin een eigen nummer ten gehore aan een ongeïnteresseerd publiek in een gruizig kroegje. Aan de bar bevindt zich Dan, een gescheiden platenbaas die zojuist door zijn eigen label de laan uit is gestuurd. In tegenstelling tot de andere aanwezigen ziet hij wel iets in het meisje op het podium en probeert haar direct in te lijven als een nieuwe aanwinst om zijn plek bij het muzieklabel terug te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Begin Again Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mark

"...Soort van feelgood wijvenfilm met heeeeeel veel muziek en een klein romantisch plotje. Voor de rest......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Begin Again

acties