Vertederende kinderfilm maakt zwaar thema ook voor jonge kijkers inzichtelijk.
play

6,3 details

  • 77 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
77 Min Nederland

Nino is een 9-jarig jongetje dat sinds de dood van zijn moeder alleen nog maar doet wat hij zelf wil. Hij gaat niet meer naar school, besluit te stoppen met badderen en eet chips als ontbijt. Dit lijkt leuk, maar als zijn vader de hele dag in bed blijft en zijn broer ’s nachts de stad op stelten zet, staat bureau jeugdzorg al snel op de stoep. Met de slimme adviezen van zijn konijn Bobby, weet Nino zijn familie weer op de rails te krijgen.

Alt titel
Life According to Nino
Regie
Simone van Dusseldorp
Cast
Rifka Lodeizen, Martin van Waardenberg, Ronald Top, Koen De Graeve, Dimme Treurniet, Urmie Plein, Michael de Roos, Sieger Sloot, Marc-Marie Huijbregts, Martine Sandifort, Rohan Timmermans, Serena Bank, Arend Bouwmeester, Brigitte Kaandorp, Nino Wallaart, Joachim Dinkelman, Ronald Goedemondt.
Release
15.10.2014
Release NL
15.10.2014
Release DVD
17.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Simone van Dusseldorp | Cast: Rohan Timmermans (Nino), Arend Bouwmeester (Lucas), Koen de Graeve (Bruno), Rifka Lodeizen (Maria), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2014

Als het aankomt op jeugddrama’s, staat Nederland al jaren aan de wereldtop. Ieder jaar verschijnt er wel weer een film die een zwaar thema op een kindvriendelijke manier weet te verpakken, zodat ook de jonge kijkers kunnen begrijpen hoe het leven soms kan lopen. Zo ging Tony 10 over gescheiden ouders, Achtste-groepers Huilen Niet over kanker en De Groeten van Mike! over allebei.

Ook rouwverwerking is geen onbekende in ons land. Niet al te lang geleden verscheen het prachtige Kauwboy, over een jongen die vriendschap sluit met een vogeltje, om zo zijn nare thuissituatie te kunnen ontvluchten. Het Leven Volgens Nino vertoont gelijkenissen met die film. Ook hier zoekt een ventje via een huisdier een weg om zich minder eenzaam te voelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Het leven volgens Nino

acties