Gluckauf (2015)

Back to back on the mean streets

Gefocust psychologisch drama over een complexe vader-zoonrelatie. Volledig gesproken in het Limburgs.
play

7,2 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Nederland
102 Min Nederland

Lei is een dolende vijftiger, die onderaan de sociale ladder leeft en er alles aan moet doen om in leven te blijven. Hij is vooral bang om zijn zoon, Jeffrey, kwijt te raken. Maar als Jeffrey er achter komt dat zijn vader een enorme schuld heeft bij een gangster, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: zijn vaders schuld op zich nemen.

Regie
Remy van Heugten
Cast
Ali Ben Horsting, Johan Leysen, Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk, Rilana Hyndycz, Martijn Crins, Tygo Bussemakers, Sandra Dierx, Kiki van Aubel, Har Smeets, Dimitri Ivanov, Jacques Lucassen, Mathijs van Kessel, Melle Leurs, Janno Franssen, Sabir Alhaft, Jan ten Haaf, Wahid Abdelouahad Sanouji, Nico de Vries, Renate Reinders, Ton Jegerings.
Release
29.01.2015
Release NL
29.01.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Remy van Heugten | Cast: Bart Slegers (Lei), Vincent van der Valk (Jeffrey), Johan Leysen (Vester), Joy Verberk (Nicole), e.a. Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

"Gluckauf", riepen de mijnwerkers uit Zuid-Limburg in lang vervlogen tijden om elkaar zo een behouden terugkeer boven de grond te wensen. De tijden zijn veranderd. In de zuidelijkste provincie van Nederland zijn de mijnen gesloten. Slechts een enkele afgetakelde lift in het troosteloze licht glooiende Limburgse landschap herinnert nog aan het bedrijvige mijnbouwverleden. Filmmaker Remy van Heugten schetst met zijn Gluckauf een somber beeld van een sociaal milieu waarin een bikkelharde overlevingsstrijd woedt, zelfs op het introverte vlak. Deze uitzichtloze wereld zou naadloos passen in het werk van de gebroeders Dardenne, maar met deze vergelijking doe je het werk van Van Heugten ook tegelijk tekort. Met het Limburgs sociaal-realisme lijkt een nieuw subgenre geboren te zijn dat zich nauwelijks een betere debutant kan wensen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Gluckauf Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

johnwayne

"...IJzersterk drama met prima acteerwerk. Deze kleine film verdient het om gezien te worden...."

Gluckauf

acties