The Homesman (2014)

Sterk acteerwerk in onevenwichtig westerndrama van Tommy Lee Jones.
play

6,7 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Western
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
122 Min Frankrijk

In het Nebraska van 1855 is het aan een man en een vrouw om een wagen met een drie doorgedraaide vrouwen van Nebraska naar Iowa te begeleiden. De meereizende dames zijn gek geworden door de tijd die ze hebben doorgebracht aan de bijna onbewoonde grens. Ze willen daarom zo snel mogelijk terug naar de bewoonde wereld, richting het oosten, maar al snel blijkt dat ze niet direct van alle ellende zijn verlost.

Regie
Tommy Lee Jones
Cast
Tommy Lee Jones, Hilary Swank, James Spader, William Fichtner, John Lithgow, Jesse Plemons, David Dencik, Tim Blake Nelson, Miranda Otto, Barry Corbin, Sonja Richter, Evan Jones, Grace Gummer, Caroline Lagerfelt, Jo Harvey Allen.
Budget
$ 16.000.000
Release
29.08.2014
Release NL
24.07.2014
Release DVD
25.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tommy Lee Jones | Cast: Tommy Lee Jones (George Briggs), Hilary Swank (Mary Bee Cuddy), Grace Gummer (Arabella Sours), Miranda Otto (Theoline Belknapp), Sonja Richter (Gro Svendsen), Meryl Streep (Altha Carter) e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2014

Mary Bee Cuddy is een alleenstaande, godvrezende en hardwerkende vrouw. Ze droomt van een mooie toekomst met een man, maar kan tot haar frustratie geen partner vinden. Wat ze wel vindt, is een nieuw doel in het leven. Als drie vrouwen uit haar woonomgeving om uiteenlopende redenen geestesziek worden, moet er iemand gevonden worden die de dames naar beschaafder contreien wil brengen waar er voor ze gezorgd kan worden. Mary Bee meldt zich vrijwillig aan voor deze taak. Nog voordat haar reis goed en wel kan beginnen, treft ze landloper George Briggs aan, door wraakzuchtige mannen achtergelaten op de rug van een paard met een strop om zijn nek. Mary Bee belooft Briggs' leven te redden, in ruil voor zijn hulp op de barre tocht. Briggs stemt in, maar beseft al snel: “Three crazy women for five weeks is a lot more than I bargained for.”

Tommy Lee Jones regisseert zijn tweede bioscoopfilm na het goed ontvangen westerndrama The Three Burials of Melquiades Estrada. Deze keer baseert hij zich op een roman van de Amerikaanse schrijver Glendon Swarthout, van wiens werk al meerdere verfilmingen zijn gemaakt, zoals The Shootist, de laatste film van de ultieme Amerikaanse westernheld John Wayne.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Homesman Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Homesman

acties