The Captive

The Captive (2014)

The hunt is on.

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Na een reeks matig tot zwakke blockbusters eindelijk nog eens een rol voor Ryan Reynolds waarin hij kan tonen dat hij wel degelijk kan acteren. In The Captive van Atom Egoyan speelt hij een man, die jaren geleden z'n dochter verloor toen hij haar even alleen liet om een taart te kopen. Ondertussen wordt al snel duidelijk dat het meisje (ondertussen opgegroeid tot een jongedame gespeeld door Alexia Fast) vastgehouden worden door een creep.

Dat laatste is trouwens geen grote spoiler, aangezien je het al ziet op het einde van de opening credits kunt opmerken - het verhaal wordt dan ook met enkele tijdsprongen verteld (waar Reynolds vreemd genoeg qua uiterlijk weinig verandert en die helaas soms verwarrender zijn dan goed kan zijn) en volgt naast de ouders en dochter ook een politie-eenheid geleid door Rosario Dawson.

Tot nu toe lijken de eerste reacties vrij negatief, maar eerlijk gezegd ben ik in dit geval toch een andere mening toegedaan, want de prent wist mij zeker wel te boeien. Oké, hier en daar misschien een schoonheidsfoutje (waarom zou je zo snel hinten op het verdwijnen van een ander personage wanneer de scène waarin dat gebeurt pas tegen het einde zit?), maar een sfeervolle, goed geacteerde thriller is het wel geworden. Wel wat zonde dat er geen grotere climax aan vastzat.