Love, Rosie (2014)

They just can't get themselves together.

De uitkomst van deze charmante romkom is weinig verrassend, maar de aankleding en invulling zijn zeer de moeite waard, zelfs als de tortelduifjes honderd minuten om elkaar heen draaien.
play

5,6 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Duitsland

Alex en Rosie zijn beste vrienden. Op een dag raken ze van elkaar gescheiden wanneer eerstgenoemde met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Hoewel hun hechte band intact blijft, is het natuurlijk maar de vraag of hun vriendschap de jaren en kilometers overleeft.

Regie
Christian Ditter
Cast
Lily Collins, Sam Claflin, Suki Waterhouse, Tamsin Egerton, Christian Cooke, Lorcan Cranitch, Jaime Winstone, Ger Ryan, Jamie Beamish, Nick Lee, Lily Laight, Matthew Dillon, Sadbh Malin, Rosa Molloy, Damien Devaney.
Opbrengst
$ 4.439.431
Release
16.10.2014
Release NL
18.12.2014
Release DVD
07.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Ditter | Cast: Lilly Collins (Rosie Dunne), Sam Claflin (Alex Stewart), Tamsin Egerton (Sally), Suki Waterhouse (Bethany Williams), Art Parkinson (Gary Dunn), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2014

Een waarheid als een koe: de romantische komedie moet het niet hebben van een onverwachte afloop of bijster originele verwikkelingen. Het genre kent vrijwel altijd de kenmerkende tegenslag waardoor het allemaal mis lijkt te lopen en de tortelduifjes er eenzaampjes bij zullen zitten met Kerst. Of met een ander dan de makers hadden bedoeld. Alles valt en staat met de invulling van de romkom. Wat dat betreft zit het met de Britse boekverfilming Love, Rosie wel snor. Dat is dan ook een godsgeschenk, want anders zou het maar één grote irritante ellende zijn geworden. Het is namelijk niet niks om honderd minuten lang te moeten aanzien hoe twee mensen die voor elkaar gemaakt zijn eindeloos om elkaar heen draaien.

Het gegeven dat de Rosie uit de titel en haar beste vriend Alex, die ze al sinds haar vijfde kent, het met elkaar zullen gaan doen is een ding dat vaststaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of het lot en heel veel misverstanden en verkeerd gekozen momenten zorgen er wel voor dat de twee vrienden weer een andere weg in hun leven inslaan om vervolgens weer bij elkaar uit te komen. Love, Rosie zou dan ook voor zowel het publiek als de personages weggegooid geld zijn, ware het niet dat er een intrinsieke wil en drang vanuit gaat dat het goed moet komen tussen deze twee smachtende zielen. Het is echter een Britse productie en onze westerburen pakken het doorgaans toch met wat meer flair aan hun Amerikaanse collega’s. De vraag of mannen en vrouwen wel vrienden kunnen zijn wordt voor het noodzakelijke gemak maar even geparkeerd. Daar gaf When Harry Met Sally immers al antwoord op. Omdat de uitkomst al vaststaat hoefde dienstdoend regisseur Christian Ditter met zijn eerste speelfilm voor (verliefde) volwassenen hierover ook geen stelling in te nemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Love, Rosie Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Love, Rosie

acties