Winter Sleep (2014)

Gouden Palm-winnaar maakt alle verwachtingen waar.
play

8,3 details

  • 196 Min
  • Drama
  • Turkije
  • Duitsland
  • Frankrijk
196 Min Turkije

Aydin is een gepensioneerde acteur die samen met zijn vrouw Nihal en zijn zus Necla een klein hotel uitbaat in centraal Anatolië. Het huwelijk tussen Aydin en Nihal is zeer afstandelijk en emotieloos, terwijl Necla nog steeds lijdt onder haar recente echtscheiding. In de winter wordt de steppe bedekt met sneeuw en wordt de grauwe stemming tussen iedereen alleen maar erger.

Alt titel
Kis uykusu
Regie
Nuri Bilge Ceylan
Cast
Haluk Bilginer, Demet Akbag, Melisa Sozen, Nejat Isler, Nadir Saribacak, Tamer Levent, Ayberk Pekcan, Fatma Deniz Yildiz, Serhat Kiliç, Mehmet Ali Nuroglu, Rabia Özel, Ekrem Ilhan, Emirhan Doruktutan, Masaki Murao, Junko Yokomizo.
Release
13.06.2014
Release NL
25.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nuri Bilge Ceylan | Cast: Haluk Bilginer (Aydin), Melisa Sözen (Nihal), Demet Akbag (Necla), e.a. | Speelduur: 196 minuten | Jaar: 2014

Praten, dat is het voornaamste wat er gebeurt in Winter Sleep. Ruim drie uur lang luisteren we naar dialogen die haast geïmproviseerd lijken, zo natuurlijk en bijna nonchalant komen ze over. Maar intussen gaat iedere discussie of ruzie impliciet over diepgeworteld, menselijk drama. Een film die schittert in subtiliteit. Filmmaker Nuri Bilge Ceylan won er op het Filmfestival van Cannes de hoofdprijs mee.

Drie jaar geleden kreeg de Turkse regisseur op het prestigieuze festival al de juryprijs voor Once Upon A Time in Anatolia, een magistrale film over een klein groepje mensen dat midden in de nacht moet rondrijden om een lichaam te vinden. Het was niet zozeer het plot dat ertoe deed, maar meer de manier waarop Ceylan in een sereen tempo en een betoverende sfeer zijn personages tot echte mensen maakte.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Winter Sleep Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Winter Sleep

acties