Mommy (2014)

Beklemmend, esthetisch en bovenal weergaloos geacteerd drama van jonge arthouseveteraan Xavier Dolan.
play
139 Min Canada

Een weduwe heeft als alleenstaande ouder de taak om voor haar moeilijk opvoedbare, gewelddadige zoon te zorgen. Ze vindt daarbij steun wanneer een mysterieuze buurvrouw zich in het huishouden van de twee begint te nestelen. Deze vrouw geeft de moeder de ondersteuning die ze nodig heeft.

Regie
Xavier Dolan-Tadros
Cast
Suzanne Clément, Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Patrick Huard, Alexandre Goyette, Viviane Pascal, Natalie Hamel-Roy, Michèle Lituac, Steven Chevrin.
Budget
$ 4.900.000
Opbrengst
$ 3.494.070
Release
22.05.2014
Release NL
13.11.2014
Release DVD
24.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Dolan | Cast: Anne Dorval (Diane Desprès), Antoine-Olivier Pilon (Steve), Suzanne Clément (Kyla), Alexandre Goyette (Patrick), Patrick Huard (Paul Béliveau), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2014

Als je als vijfentwintigjarige regisseur maar liefst vijf speelfilms op je naam hebt staan, die stuk voor stuk op festivals als Cannes en Venetië hebben mogen draaien, dan doe je iets goed. Niet gek dus dat Xavier Dolan onder het arthousepubliek al enige jaren bekend staat als wonderkind. Geen verkeerde bijnaam, maar wel een die impliceert dat Dolan nog altijd in een beginnende fase als filmmaker steekt. Met zijn nieuwste film Mommylijkt de definitieve doorbraak van het Frans-Canadese talent naar volwassenheid dan toch te zijn aangebroken. In Cannes werd de film laaiend enthousiast ontvangen en sleepte ook nog eens de (gedeelde) publieksprijs in de wacht.

Wie bekend is met zijn semiautobiografische debuutfilm J’Ai Tué Ma Mère, weet dat Dolan veel inspiratie weet te putten uit zijn eigen moeizame relatie met zijn moeder. Zoals de titel al doet vermoeden, wordt met Mommy weer uit hetzelfde vaatje getapt. Wanneer de vijftienjarige Steve na het stichten van een brand en het verwonden van een medestudent van zijn kostschool wordt gestuurd, ziet zijn alleenstaande moeder Diane zich gedwongen haar zoon terug in huis te nemen. Dat vergt een flinke dosis geduld en uithoudingsvermogen, aangezien de grofgebekte Steve lijdt aan ADHD en simpelweg zijn medicijnen weigert in te nemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Mommy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mommy

acties