Casper en Emma Beste Vriendjes
Charmante Noorse kinderfilm die wordt opgesierd door kleurrijke animaties. Er komen op speelse wijze serieuze onderwerpen voorbij.
play

6,9 details

  • 74 Min
  • Familiefilm
  • Noorwegen
74 Min Noorwegen

Emma wordt bijna vijf. Het allerliefst wil ze een hond krijgen voor haar verjaardag, maar haar moeder vindt haar daar niet oud genoeg voor. En Casper, die net zo oud is als Emma, ziet er heel erg tegenop om voor het eerst naar school te gaan. Daar maakt hij kennis met Emma en de twee worden vrienden. Hun knuffels, van Casper een leeuwtje en Emma een konijntje, worden ook vrienden. Op een dag zien Emma en Casper de hond Bassa en Emma wil hem mee naar huis nemen. Konijntje wordt jaloers en verstopt zich. Emma is natuurlijk bang dat ze haar knuffel nooit meer zal zien!

Alt titel
Karsten og Petra blir bestevenner
Regie
Arne Lindtner Næss
Cast
Janne Formoe, Hilde Lyrån, Ivar Nørve, Thorbjørn Harr, Nora Amundsen, Hilde Louise Asbjørnsen, Tone Johnsen, Elias Søvold-Simonsen, Markus Tønseth, Cossu Mario.
Release
15.02.2013
Release NL
17.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Arne Lindtner Næss | Stemmencast: Laura van Bussel (Emma), Julius Vriend (Casper), Peggy Vrijens (Mevrouw Konijn), Marc Nochem (Welpje), Vajèn van den Bosch (Koortje), Vienna van der Meulen (Siri), e.a. | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2014

Filmrecensenten hebben op het eerste oog de gemakkelijke taak om - als ze het goed doen - gefundeerd een oordeel te vellen over een product dat een regisseur en zijn ploeg hopelijk met veel tijd, geduld en liefde op poten heeft gezet. De criticus wordt dan ook wel eens naar films gestuurd die niet gelijk in zijn of haar straatje liggen en mag deze voor de première bekijken in een zaaltje met collega's. Neem nu de kinderfilm. Als je zelf geen kind bent (dikke kans) of geen kroost hebt (zoals bij ondergetekende het geval is) dan rest voor de recensent enkel de uitdaging om zich te verplaatsen in de doelgroep. Het opzetten van deze bril is de enige manier om kwaliteit van bagger te onderscheiden. Want deze tweedeling kent ook de kinderfilm. Helaas hebben sommige zuurpruimen deze tactiek niet altijd in de smiezen. Soms moet je je nu eenmaal door een flinke dosis scepsis heen bijten, bijvoorbeeld bij een Scandinavische kinderfilm die voorzien is van Nederlandse stemmen.

Het is een logische keuze om het Noorse Karsten og Petra in een nagesynchroniseerde versie in ons land uit te brengen. De doelgroep bestaat namelijk uit kleuters in de leeftijd van de titelfiguren. Onder de titel Casper & Emma maakt het Nederlandse publiek kennis met de blonde Emma die zich opmaakt voor haar eerste schooldag. Emma's grootste vriendin is haar knuffel Mevrouw Konijn en ze wil voor haar vijfde verjaardag het allerliefst een hond. Voor Casper, de zoon van een antiquair, is de eerste schooldag spannend en eng tegelijk. Het roodharige jochie vindt veel steun bij zijn leeuwenknuffel Welpje. Tijdens hun eerste kennismaking worden Casper en Emma samen aan de tekentafel gezet. Een nieuwe vriendschap lijkt geboren.

videotrailers & clips