Klein familiedrama waarin vier vrouwen het zelf moeten zien te rooien op het Italiaanse platteland.
play

6,3 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Italië
127 Min Italië

Salento, Zuid-Italië. Een kleine familietextielfabriek moet sluiten en drie generaties vrouwen moeten nu worstelen om te overleven. Om hun schulden af te betalen, worden hun huizen verkocht. Kunnen de drie vrouwen wel een nieuwe, geschikte levensstijl vinden?

Alt titel
Quiet Bliss
Regie
Edoardo Winspeare
Cast
Celeste Casciaro, Laura Licchetta, Anna Boccadamo, Barbara De Matteis, Gustavo Caputo, Antonio Carluccio, Amerigo Russo, Angelico Ferrarese.
Release
08.02.2014
Release NL
02.07.2015
Release DVD
20.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Eduardo Winspeare | Cast: Celeste Casciaro (Adele), Barbara de Matteis (Maria Concetta), Laura Licchetta (Ina), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2014

Aan haar houding is af te lezen dat ze er eigenlijk al niet meer in gelooft, maar toch probeert Adele het maar bij het nisje op haar oude familieboerderij. “Zorg dat er iets moois gebeurt”, zegt ze lusteloos tegen het Jezusbeeldje. Haar leven is in het slop geraakt, dus nu is het hopen dat God haar eruit trekt. Maar ze zal het toch echt zelf moeten doen. Samen met haar moeder, zus en dochter.

De ellende is allemaal begonnen door de economische crisis in Italië. Voor het textielbedrijf in de stad was er geen toekomst meer, zeker niet nadat de man des huizes hun geldprobleem probeerde op te lossen. In een zwartkomische scène vroeg in het kleinschalige Italiaanse drama In Grazia di Dio, denkt hij samen met zijn broer een makkelijke lucratieve opdracht te hebben aangenomen. Maar nadat ze midden in de nacht een boot uit de haven hebben meegenomen, komen ze erachter dat er maar weinig benzine in de motor zit. En dus dobberen ze stuurloos op zee. Zeilen kunnen ze geen van tweeën, dus even later zitten ze in de gevangenis.

videotrailers & clips