I'm the Same, I'm an Other

5,7 details

  • 109 Min
  • Drama
  • België
109 Min België

De 30-jarige Szabolcs is samen met het 9-jarige meisje Tess op de vlucht. Ze nemen een veerboot, waar hij probeert Tess verborgen te houden. In de krant ontdekt Tess echter dat haar ouders zijn overleden en ze raakt depressief. De twee belanden uiteindelijk in een klein huisje bij de zee, waar Tess haar gevoelens probeert te aanvaarden. Szabolcs went langzaam aan zijn nieuwe rol in haar leven, maar kan hij Tess verborgen houden?

Alt titel
Deep in a Dream of You
Regie
Caroline Strubbe
Cast
Zoltán Miklós Hajdu, Kimke Desart.
Release
23.10.2013
Release NL
07.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Caroline Strubbe | Cast: Kimke Desart (Tess), Zoltan Miklos Hajdu (Szabolcs), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Chet Baker citeert in een voice-over een gedicht. Hij is dezelfde, maar hij is een ander. Een auto rijdt door een tunnel; de beklemmende maar sfeervolle sequentie werkt als een magneet. Wat een mooie opening. En wat jammer dat niet meer van dit soort fragmenten volgen.

Onderweg blijkt dat de route niet door één persoon wordt afgelegd. De Hongaarse Szabolcs doet zijn negenjarige reisgenote Tess regelmatig in de kofferbak. In stilte sluipen ze aan boord van een vrachtschip, een krantenkop onder een lading aardappelschillen verklaart een tragisch incident. Uiteindelijk komt het koppel terecht in een aftands vakantieoord aan de Britse kust. Hun leefruimte is klein en troosteloos, de wereld is grijs en grauw. Als een kat wordt de getraumatiseerde Tess opgesloten. Ze mag in ieder geval niet gezien worden.

videotrailers & clips