Boy 7 (2015)

Deze verfilming van het populaire boek van Mirjam Mous zorgt voor veel verwarring.
play

5,8 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Nederland
  • Hongarije
90 Min Nederland

Sam wordt in een drukke metro wakker, maar niet hoe hij heet en waarom hij daar is. Samen met Lara, die hij in de metro ontmoet, gaat hij op zoek naar zijn identiteit, maar al snel blijkt dat ze in groot gevaar verkeren.

Regie
Lourens Blok
Cast
Halina Reijn, Renée Soutendijk, Tygo Gernandt, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Liliana de Vries, Ella-June Henrard, Hans Dagelet, Marike van Weelden, Joost Koning, Beau Schneider, Menno Van Beekum, Yannick Jozefzoon, Nhung Dam, Muzslay Eszter, Aaron Easterbrooks, Jessy Hoogeveen, László Vecsei.
Release
19.02.2015
Release NL
19.02.2015
Release DVD
23.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Lourens Blok | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Sam), Ella-June Henrard (Lara), Yannick Jozefzoon (Louis), Tygo Gernandt (Zero), Halina Reijn (Marit), Renée Soutendijk (Vermunt), Hans Dagelet (PM Sassen), e.a. Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2015

Ik heb het persoonlijk even compleet gemist, maar kennelijk gaan hele met name jonge vrouwelijke volkstammen prat op het boek Boy 7 van Mirjam Mous. In het Hollandse antwoord op dystopische en populaire youngadultreeksen als The Hunger Games en Divergent draait het allemaal om een beangstigend toekomstbeeld waarin de overheid zo'n beetje alles en iedereen in de gaten houdt. Onder het mom van je eigen veiligheid uiteraard. Waar hebben we dat eerder gehoord? We treffen de verwarde jonge hacker Sam aan in een metro, waar hij niet alleen in contact komt met de autoriteiten, maar ook met lotgenote Lara. Beiden leiden aan een ernstige gevalletje geheugenverlies, al weet Lara al iets beter dan Sam wat er precies aan de hand is. Het leidt tot een zoektocht naar identiteit en lotsbestemming.

Boy 7 is al eens vertaald naar het toneel en gezien de populariteit van Mous' pennenvrucht kon een verfilming niet lang op zich laten wachten. Voor de regie tekende Lourens Blok, die met Midden In de Winternacht in 2013 al een hele aardige jeugdfilm wist af te leveren, maar met Feuten: Het Feestje de plank flink missloeg. Blok toont ons een kille klinische maatschappij, waarin de door de overheid opgelegde regels eigenlijk meer verwarring dan duidelijkheid verschaffen. Het strenge regime zorgt in ieder geval voor heel wat anarchie en kennelijk ook voor een immens ondergronds verzet, waarvan we de omvang maar lastig kunnen vaststellen. Ondanks de sterke visuele aankleding en het donkere kleurgebruik slaagt Blok er namelijk niet geheel in om de ernst en achtergronden van de maatschappelijke situatie duidelijk over te brengen. De jeugdige doelgroep zal best wel eens moeite kunnen hebben om dit alles te doorgronden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Boy 7 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Boy 7

acties