6,6 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Het verhaal speelt zich af in de hippere buurten van New York City en volgt het leven van Eleanor Rigby en haar echtgenoot Conor. Wanneer Eleanor plotseling terugkeert naar haar familie en elk contact met haar echtgenoot Conor vermijdt, wordt de vraag gesteld waarom hun relatie - die eens zo perfect leek - stuk liep. Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Conor verteld. Dit is zijn verhaal.

Alt titel
The Disappearance of Eleanor Rigby: His Story
Regie
Ned Benson
Cast
Jessica Chastain, James McAvoy, Isabelle Huppert, Viola Davis, Ciarán Hinds, Bill Hader, Nina Arianda, Archie Panjabi, Jeremy Shamos, Marta Milans, Jimmy Palumbo, Li Jun Li, Christian Coulson, Nikki M. James, Julee Cerda.
Release
09.09.2013
Release DVD
31.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ned Benson | Cast: Jessica Chastain (Eleanor Rigby), James McAvoy (Conor Ludlow), Viola Davis (Professor Lilian Friedman), William Hurt (Julian Rigby), Isabelle Huppert (Mary Rigby), Ciarán Hinds (Spencer Ludlow), Jess Weixler (Kate Rigby), Bill Hader (Stuart), Nina Arianda (Alexis) e.a. | Speelduur: 191 minuten | Jaar: 2013

Wanneer een relatie op de klippen loopt, is het meestal onmogelijk om één hoofdschuldige aan te wijzen. Er zijn altijd twee kanten van het verhaal. Regisseur Ned Benson neemt deze opvatting zelfs zo ver om beide hoofdrolspelers van zijn debuut The Disappearance of Eleanor Rigby een eigen film te geven: Him en Her. Het eerste deel van het tweeluik opent aanvankelijk nog met een flashback uit gelukkiger tijden. De dan nog stapelverliefde Conor en Eleanor zetten het na een eerste date op een lopen wanneer ze niet genoeg geld blijken te hebben voor de rekening en eindigt met een zwoel onderonsje in het park. Voor liefhebbers van romantiek zijn het een paar minuten van pure filmmagie, maar de liefde kan snel omslaan.

Enkele jaren later is de sfeer tussen de twee flink bekoeld. Na het overlijden van hun jonge zoontje is het echtpaar uit elkaar gegroeid. Conor, nota bene zelf een restauranteigenaar zo blijkt, zit met de handen in het haar om zijn zaak draaiende te houden en kleine momenten lopen al snel uit op frustraties. Desondanks komt de scheiding voor hem als een onverwachte klap. Zijn vrouw verdwijnt van de ene op de andere dag uit zijn leven, al laat Conor het er niet zomaar bij zitten. Dat nodigt misschien uit tot typische zwijmeltaferelen waarbij de held met veel poeha een poging doet om het meisje terug te winnen. Toch kiest Benson voor een realistischer verloop en blijven dergelijke clichés achterwege. Him draait dan ook meer om de zoektocht naar afsluiting en het langzaam weer oppakken van iemands leven na een pijnlijke breuk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Disappearance of Eleanor Rigby: Him

acties