My Old Lady (2014)

He's in the will. She's in the way.

Smakelijke klucht die langzaam richting drama gaat. Met een ervaren topcast die heerlijk op elkaar ingespeeld is.
play

5,9 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

De berooide New Yorkse schrijver Mathias Gold (Kline) erft van zijn vader een waardevol appartement in Parijs. Direct reist hij naar de Franse hoofdstad, met als doel het appartement te kunnen verkopen. Maar eenmaal daar komt Mathias erachter dat een oude dame, Mathilde (Smith) met haar dochter Chloé (Scott Thomas) in het appartement woont. De Franse wet schrijft voor dat het appartement pas verkocht mag worden asl Mathilde overlijdt. En dit is niet de enige verrassing die Mathias te wachten staat, want hij leert al snel dat hij zijn vader eigenlijk helemaal niet gekend heeft.

Regie
Israel Horovitz
Cast
Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Kevin Kline, Dominique Pinon, Noémie Lvovsky, Elie Wajeman, Stéphane De Groodt, Michael Burstin, Christian Rauth, Delphine Lanson, Nathalie Bernas, Raphaële Moutier, Sophie Touitou, Jean-Christophe Allais, Jocelyne Bernas, Jocelyne Vignon.
Opbrengst
$ 4.013.786
Release
09.09.2014
Release NL
27.11.2014
Release DVD
03.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Israel Horovitz | Cast: Kevin Kline (Mathias Gold), Maggie Smith (Mathilde Girard), Kristin Scott Thomas (Chloé Girard), Dominique Pinon (Monsieur Lefebvre), e.a.| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

De mislukte schrijver Mathias Gold heeft geen nagels meer over om zijn kont te krabben. Met zijn laatste financiële reserves is hij afgereisd naar Parijs. In de Franse hoofdstad moet het wat gaan worden met zijn leven, want Golds vader had daar een luxe appartement. Met de paar miljoen euro die het optrekje moet opbrengen, zingt Gold het wel even uit. Zo soepeltjes als de gefaalde Amerikaanse auteur het in zijn hoofd had, loopt het echter niet. Gold krijgt namelijk te maken met een archaïsche Franse lijfrenteconstructie: hij kan zijn erfenis pas verzilveren als de huidige bewoonster, de Engelse lerares Mathilde Girard, het hoekje om is. Tot die tijd moet zij door de nieuwbakken eigenaar betaald worden voor woongenot in plaats van andersom.

Aanvankelijk lijkt het erop dat de schrijvende hoofdpersoon in dit feelgooddrama een rechtlijnig doel voor ogen heeft: zo snel mogelijk de oude dame het huis uit werken. Omdat Gold zich geen hotel kan veroorloven is hij aangewezen op een slaapplek in het grote appartement. Het is immers zijn eigendom. De pret is van korte duur als de mondige dochter van Girard ook in het huis blijkt te wonen. Het zorgt voor nieuw elan in de nog prille verhoudingen tussen Gold en Girard. Haar moeder is al een vrouw die niet met zich laat sollen, maar dochter Chloé is nog een graadje erger. Ze dreigt met juridische stappen als Gold zich ook maar iets raars in zijn kop haalt. In korte komische episodes worden Golds plannetjes duidelijk. Vrijwel onzichtbaar verkoopt hij het opgeslagen meubilair van Girard. En bij een lokale makelaar informeert hij eens vrijblijvend over de marktwaarde van het optrekje. Een potentiële koper staat al in de startblokken. Het vormt de ingrediënten voor een serie komische verhandelingen en misverstanden. Uiteindelijk blijkt dit de basis voor een dramatische verdiepingsslag.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

My Old Lady

acties