My Old Lady (2014)

He's in the will. She's in the way.

Smakelijke klucht die langzaam richting drama gaat. Met een ervaren topcast die heerlijk op elkaar ingespeeld is.
play

5,9 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Frankrijk

De berooide New Yorkse schrijver Mathias Gold (Kline) erft van zijn vader een waardevol appartement in Parijs. Direct reist hij naar de Franse hoofdstad, met als doel het appartement te kunnen verkopen. Maar eenmaal daar komt Mathias erachter dat een oude dame, Mathilde (Smith) met haar dochter Chloé (Scott Thomas) in het appartement woont. De Franse wet schrijft voor dat het appartement pas verkocht mag worden asl Mathilde overlijdt. En dit is niet de enige verrassing die Mathias te wachten staat, want hij leert al snel dat hij zijn vader eigenlijk helemaal niet gekend heeft.

Regie
Israel Horovitz
Cast
Kristin Scott Thomas, Maggie Smith, Kevin Kline, Dominique Pinon, Noémie Lvovsky, Elie Wajeman, Michael Burstin, Stéphane De Groodt, Christian Rauth, Delphine Lanson, Nathalie Bernas, Sophie Touitou, Raphaële Moutier, Jocelyne Bernas, Jean-Christophe Allais, Jocelyne Vignon.
Opbrengst
$ 4.013.786
Release
09.09.2014
Release NL
27.11.2014
Release DVD
03.03.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Israel Horovitz | Cast: Kevin Kline (Mathias Gold), Maggie Smith (Mathilde Girard), Kristin Scott Thomas (Chloé Girard), Dominique Pinon (Monsieur Lefebvre), e.a.| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

De mislukte schrijver Mathias Gold heeft geen nagels meer over om zijn kont te krabben. Met zijn laatste financiële reserves is hij afgereisd naar Parijs. In de Franse hoofdstad moet het wat gaan worden met zijn leven, want Golds vader had daar een luxe appartement. Met de paar miljoen euro die het optrekje moet opbrengen, zingt Gold het wel even uit. Zo soepeltjes als de gefaalde Amerikaanse auteur het in zijn hoofd had, loopt het echter niet. Gold krijgt namelijk te maken met een archaïsche Franse lijfrenteconstructie: hij kan zijn erfenis pas verzilveren als de huidige bewoonster, de Engelse lerares Mathilde Girard, het hoekje om is. Tot die tijd moet zij door de nieuwbakken eigenaar betaald worden voor woongenot in plaats van andersom.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

My Old Lady

acties