Phoenix (2014)

Zelfs met het schitterende acteerwerk van Nina Hoss is het ongeloofwaardige uitgangspunt van deze film niet goed te praten.
play

7,5 details

 • 98 Min
 • Drama
 • Duitsland
 • Polen
98 Min Duitsland

Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog. Een vrouw heeft de Holocaust overleefd, maar ze werd dood gewaand. Als ze onder een nieuwe identiteit naar huis terug keert, probeert ze uit te vinden of haar man haar verraden heeft.

Regie
Christian Petzold
Cast
Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf, Kirsten Block, Trystan Wyn Puetter, Imogen Kogge, Jeff Burrell, Uwe Preuss, Michael Maertens, Megan Gay, Nikola Kastner, Max Hopp, Valerie Koch, Eva Bay, Felix Römer.
Release
25.09.2014
Release NL
26.03.2015
Release DVD
20.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Petzold | Cast: Nina Hoss (Nelly Lenz), Ronald Zehrfeld (Johnny), Nina Kunzendorf (Lene Winter), Michael Maertens (Arts), Imogen Kogge (Elisabeth), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2014

Vijf keer eerder werkten regisseur Christian Petzold en zijn muze Nina Hoss al samen. De nieuwste samenwerking van het duo resulteert in een ongeloofwaardig, maar aangrijpend portret van een Duits oorlogsslachtoffer. Het verhaal draait om Nelly, die de Holocaust overleefd heeft, maar zwaar verminkt is geraakt. Ze krijgt een gezichtsreconstructie en keert daarna terug naar haar thuisstad, het door de oorlog gehavende Berlijn.

De reconstructie van Nelly's gezicht biedt, zoals haar chirurg en vriendin Lene duidelijk maken, een kans op een nieuw leven. Maar Nelly verlangt vooral terug naar het oude en specifiek naar haar echtgenoot Johnny. Nelly besluit zelf naar hem op zoek te gaan, ondanks waarschuwingen van Lene die vermoedt dat Johnny Nelly verraden heeft aan de nazi’s.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Phoenix Nieuwsberichten

 • Trailer oorlogsdrama 'Phoenix'

  Trailer oorlogsdrama 'Phoenix'

  Jan-Peter Rook,

  Regisseur Christian Petzold wederom samen met Nina Hoss en Ronald Zehrfeld, met wie hij de dramafilm 'Barbara' (2012) maakte.

  mode_comment 0

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Phoenix

acties