The Skeleton Twins (2014)

Family is a cruel joke.

De nieuwste film met Bill Hader en Kristen Wiig, maar het is geen komedie.
play

6,9 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Na tien jaar van vervreemding, overkomt de tweeling Maggie en Milo plotseling een ongeluk. Op dezelfde dag overleven ze een bijna fataal ongeluk. Ze besluiten zich te herenigen en te kijken hoe hun levens mis zijn gelopen.

Regie
Craig Johnson
Cast
Kristen Wiig, Bill Hader, Luke Wilson, Boyd Holbrook, Ty Burrell, Joanna Gleason, Kathleen Rose Perkins, Adriane Lenox, Sydney Lucas, Eddie Schweighardt, Paul Castro Jr., Genevieve Adams, Truck Hudson, Benjamin McGowan, Jennifer Smith.
Opbrengst
$ 5.284.309
Release
12.09.2014
Release NL
20.11.2014
Release DVD
05.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Johnson | Cast: Bill Hader (Milo Dean), Kristen Wiig (Maggie Dean), Luke Wilson (Lance), Ty Burrell (Rich) Boyd Holbrook (Billy), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2014

Vroeg of laat doet elke succesvolle komedieacteur wel een poging een serieuze film te dragen. Dat pakt niet altijd even geslaagd uit, maar heeft nochtans ook al pareltjes opgeleverd als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Punch-Drunk Love. Om de acteur in kwestie de kans te geven zich van zijn meest serieuze kant te laten zien, wordt bijna altijd dezelfde methode toegepast: omring hem of haar door zoveel mogelijk mensen die hun sporen in drama hebben verdiend. The Skeleton Twins doet daar niet aan mee. Sterker nog: in plaats van één komedieacteur die de serieuze kant op gaat, biedt de film er twee.

De acteurs in kwestie zijn Bill Hader en Kristin Wiig. Beiden zijn bekend geworden door hun jarenlange medewerking aan het sketchkomedieprogramma Saturday Night Live en zijn daarnaast geregeld te zien in producties van komediespecialist Judd Apatow. Aangezien The Skeleton Twins opent met een zelfmoordpoging zal direct duidelijk zijn dat deze film iets minder hard op de lach mikt. Hader en Wiig spelen de tweeling Milo en Maggie, die elkaar om onduidelijke redenen al tien jaar niet meer hebben gezien. Enkel door een poging van de eerste zich van het leven te beroven, worden ze weer samengebracht. Dat Maggie op het moment van kennisgeving over de zelfmoordpoging van haar broer juist zelf met een hand vol pillen staat, is tekenend voor de situatie: het had net zo goed andersom kunnen zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Skeleton Twins Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Skeleton Twins

acties