Lekker maf vertier voor zowel kinderen als volwassenen.
play

5,5 details

  • 84 Min
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Nederland
84 Min Nederland

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben, gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

Regie
Anne de Clercq
Cast
Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Maike Meijer, Gijs Naber, Jelka van Houten, Eva van der Gucht, Yenthe Bos, Plien van Bennekom, Rick Paul van Mulligen, Patrick Stoof, Dick van den Toorn, Matsen Montsma, Mehdi Fakirni, Daim Niehorster, Bram Verhoofstad.
Release
04.02.2015
Release NL
04.02.2015
Release DVD
09.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne de Clercq | Cast: Matsen Montsma (Jack), Georgina Verbaan (Lea), Jelka van Houten (Sanne), Tygo Gernandt (Berend), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2015

In de eerste plaats zijn jeugdfilms natuurlijk bedoeld voor kinderen, maar prettig is dat ze vaak een dubbele laag hebben. Makers duiken dan in het jonge brein van de hoofdpersoon, zodat dingen op een ontwapenende manier worden versimpeld, zonder daarbij de waarheid te verliezen. Tony 10 ging bijvoorbeeld over een echtscheiding, Patatje Oorlog over de familie van een uitgezonden soldaat en Brammetje Baas over een concentratiestoornis. Volwassen onderwerpen, maar behandeld op een kindvriendelijke manier.

Jack Bestelt een Broertje gaat een stapje verder met dat idee. De werkelijkheid is hier niet alleen versimpeld, maar ook op een kinderlijke manier vertekend. Een logische keuze, want de jongste kijkers hoeven toch nog niet te weten hoe het verhaal over de bloemetjes en de bijtjes precies in elkaar steekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jack bestelt een broertje

acties