Zurich (2015)

Tour de force van een debuterende Wende Snijders in een intiem en overrompelend drama van regisseuse Sacha Polak.
play

5,5 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Nederland
  • België
89 Min Duitsland

De liefde van haar leven, Boris (44), een vrachtwagenschauffeur met een sterke en meeslepende persoonlijkheid, komt bij een ongeluk om. Luna (36) is zijn vrouw en die komt er al snel achter dat Boris een dubbelleven leidde.

Regie
Sacha Polak
Cast
Barry Atsma, Martijn Lakemeier, Sascha Alexander Gersak, Tristan Göbel, Wende Snijders, Sascha Alexander, Aaron Roggeman.
Release
19.02.2015
Release NL
19.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Sacha Polak | Cast: Wende Snijders (Nina), Barry Atsma (Sven), Sascha Alexander Gersak (Matthias), Aäron Roggeman (Paco), Martijn Lakemeier (lifter), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2015

Ook al heeft zangeres en performer Wende Snijders hiervoor nooit eerder in een film gespeeld, laat staan een acteerklus gehad, toch valt niet te ontkennen dat de rol van Nina haar op het lijf geschreven is. Letterlijk. Regisseuse Sacha Polak en scenarioschrijfster Helena van der Meulen, die in 2012 samen Hemel maakten, hebben het script van hun nieuwe speelfilm Zurich geschreven met Snijders in gedachten. Nadat ze haar wisten te overtuigen, is Snijders vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het scenario. Het heeft zijn vruchten afgeworpen: Nina is een ongrijpbaar en intens gekweld mens en zelden is er een onthutsender beeld van verdriet neergezet dan in het aangrijpende Zurich.

Zurich neemt ons mee naar het leven van de ontredderde Nina, die in alle eenzaamheid langs snelwegen en truckstops zwerft, schijnbaar stuurloos en doelloos. Dit is een vrouw die haar leven ontkent en ontvlucht. Een vlucht die eigenlijk een wil tot verdwijnen is. Het verhaal van Nina wordt niet chronologisch verteld. We beginnen met deel twee, waarin we middenin Nina’s realiteit vallen en waar we aan een halve scène genoeg hebben om te zien dat het daar helemaal mis is. Het is onmiddellijk duidelijk dat het onherroepelijk opnieuw mis moet gaan, of alleen maar erger kan worden. En Nina moet zich dat ook realiseren. Wat er gebeurd is, wordt gaandeweg duidelijk, om de kijker in de tweede akte, het deel dat eraan voorafging, pas te onthullen wat onze hoofdpersoon gebracht heeft tot waar ze nu is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Zurich

acties