The Taking (2014)

Een oud zwak vrouwtje blijkt van meer last te hebben dan alleen Alzheimer.
play

5,7 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Mia Medina heeft eindelijk het perfecte onderwerp gevonden voor haar proefschrift: een film over de ziekte Alzheimer. Voor de komende maanden zullen camera's het dagelijkse leven vastleggen van moeder Deborah Logan en haar dochter Sarah. Maar naarmate de dagen vorderen beginnen er vreemde dingen te gebeuren rond Deborah die niet consistent zijn met de bevindingen over Alzheimer. Het wordt duidelijk dat er nog iets anders is dat de controle heeft over Deborah's leven.

Alt titel
The Taking of Deborah Logan
Regie
Adam Robitel
Cast
Jana Allen, Michelle Ang, Anne Ramsay, Ryan Cutrona, Jill Larson, Anne Bedian, Karen Boles, Blythe Barrington-Hughes, Brett Gentile, Jeremy DeCarlos, Julianne Taylor, Tonya Bludsworth, Dave Blamy, Kevin A. Campbell, DeAnna Brandon.
Release
21.10.2014
Release NL
29.01.2015
Release DVD
26.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam Robitel | Cast: Jill Larson (Deborah Logan), Michelle Ang (Mia Medina), Anne Ramsay (Sarah Logan), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Tijdens een onderzoek naar wat vermoedelijk Alzheimer is, raakt Deborah overstuur. Ze heeft duidelijk geen zin meer in het experiment en scheurt haar eigen armhuid eraf. Een verpleegster probeert het bloedige voorval even later te duiden in een interview: 'Dit gedrag is niet karakteristiek voor Alzheimer.' Je meent het.

Het zal de makers van The Taking of Deborah Logan verder ook worst wezen wat Alzheimer wel precies is. Voor hen is het vooral een mooie springplank voor de zoveelste horror die moet lijken op een documentaire. In dit geval gaat het om een afstudeerproject van een jonge vrouw die onderzoek doet naar de ernstige hersenaandoening. Wanneer echter duidelijk wordt dat er iets anders aan de hand is met Mevrouw Logan, blijft ze doodleuk doorfilmen. Sterker nog, er worden overal in het huis camera's geplaatst. Zo kan iedereen goed zien wat voor rare fratsen dat verwarde oude vrouwtje allemaal uithaalt. Voor ethische vraagstukken hoef je bij regisseur Adam Robitel niet aan te kloppen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Taking Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Taking

acties