Ricki and the Flash (2015)

Get Ready for Ricki

Deze belegen muzikale feelgoodfilm richt zijn pijlen voornamelijk op het oudere publiek. Zelfs met Meryl Streep als rockchick levert dat een slaapverwekkende kijkervaring op.
play

5,5 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Ricki Rendazzo is een oude rockster, die met haar band The Flash in een bar in San Fernando zingt. Haar ex-man belt haar op een dag om te melden dat haar dochter Julie het moeilijk heeft. Ze is verlaten door haar echtgenoot, voor een andere vrouw. En dat is voor Ricki het moment om terug te gaan en haar dochter te helpen, die haar in eerste instantie niet bepaald met open armen ontvangt.

Regie
Jonathan Demme
Cast
Meryl Streep, Ben Platt, Rick Springfield, Rick Rosas, Joe Toutebon, Bernie Worrell, Keala Settle, Joe Vitale, Peter C. Demme, Big Jim Wheeler, Aaron Clifton Moten, Eamon O'Rourke, Jim Roche, Alexa Klienbard, Brooklyn Demme, Aaron Moten.
Release
07.08.2015
Release NL
03.09.2015
Release DVD
12.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Demme | Cast: Meryl Streep (Ricki Rendazzo), Mamie Gummer (Julie), Kevin Kline (Pete), Rick Springfield (Greg), Audra McDonald (Maureen), Sebastian Stan (Josh) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Scenariste Diablo Cody lijkt een voorliefde te hebben voor eigenwijze en een tikkeltje zelfdestructieve vrouwen. In 2007 won de ex-stripper een Oscar voor haar scenario over de hoogzwangere tiener Juno en vier jaar later maakt Charlize Theron een optreden als uitgebluste schrijfster in de dramedy Young Adult. Ook in haar nieuwste script, Ricki and the Flash, staat een soortgelijke eigengereide dame centraal. Jonathan Demme nam de regie voor zijn rekening en Meryl Streep maakt haar opwachting als het titelpersonage Ricki, een wannabe rockster van middelbare leeftijd.

Qua uitgangspunt doet Ricki en the Flash sterk denken aan het eerder dit jaar verschenen Danny Collins. Ook hierin doet een enigszins tragische muzikant op leeftijd na een lange absentie een poging om de band met zijn familie te herstellen. Het grote verschil tussen de twee films is echter dat de hoofdpersoon in die film, in tegenstelling tot de fictieve Ricki Rendazzo, wel degelijk succes wist te boeken. Ricki daarentegen staat in de openingsscène van de film met haar band The Flash in een achterafkroegje een showtje weg te geven voor een voornamelijk bejaard publiek, van wie de meesten lamlendig aan de bar hangen en enkelen in kringetjes voor het podium wat ouderwetse hupjes lopen te maken. Hoogtepunt van de avond is een ongemakkelijk momentje tijdens het voorstelrondje waarbij gitarist Greg zijn relatie met de zangeres net iets anders inschat dan zij.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ricki and the Flash Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ricki and the Flash

acties