The Secret Life of Pets (2016)

Think this is what they do all day?

Slim afkijkwerkje schetst af en toe een heerlijk huiselijk sfeertje en is meer dan een lollige dierenfilmpjescompilatie van anderhalf uur.
play

6,0 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Japan
87 Min Verenigde Staten

In een appartementencomplex in Manhattan wordt het leven van Max als favoriet op z'n kop gezet, als zijn eigenaar een nieuweling met de naam Duke meebrengt. Ze moeten hun geschillen terzijde schuiven en hun krachten bundelen, als ze erachter komen dat een schattig konijntje met de naam Snowball een leger van achtergelaten huisdieren opbouwt, om wraak te nemen op alle vrolijke huisdieren en hun eigenaren.

Alt titel
Huisdiergeheimen
Regie
Chris Renaud
Yarrow Cheney
Cast
Kevin Hart, Steve Coogan, Albert Brooks, Jenny Slate, Lake Bell, Jim Cummings, Dana Carvey, Jess Harnell, Bobby Moynihan, Ellie Kemper, Chris Renaud, Carlos Alazraqui, Tara Strong, Louis C.K., Hannibal Buress, Jaime Camil, Eric Stonestreet, Michael Beattie, Lori Alan, Laraine Newman, Brian T. Delaney, Sandra Echeverría, Sasha Lester.
Release
08.07.2016
Release NL
03.08.2016
Release DVD
23.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud | Cast: Louis C.K. (Max), Eric Stonestreet (Duke), Kevin Hart (Snowball), Jenny Slate (Gidget), Ellie Kemper (Katie), Albert Brooks (Tiberius), Lake Bell (Chloe), Dana Carvey (Pops), Hannibal Buress (Buddy), Bobby Moynihan (Mel), Chris Renaud (Norman), Steve Coogan (Ozone/Reginald) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2016

Na het daverende succes van Despicable Me en de immens populaire spin-off Minions is Illumination Entertainment op zoek naar iets nieuws. Een tweede franchise wellicht. Heeft The Secret Life of Pets met zijn explosie van non-verbale humor en schattigheid daarvoor de juiste ingrediënten in huis? De trailers zetten flink in op compilaties van sketches waarin huisdieren los gaan in afwezigheid van hun baasje, maar al in de eerste minuten wordt duidelijk dat The Secret Life of Pets geen dierenfilmpjescompilatie van anderhalf uur is, maar stiekem best een aardig hart heeft.

De animatiefilm barst vrijwel direct los met zo’n dierencompilatie, maar de uitstekende openingscène weet alles in een zeer huiselijk sfeertje te verpakken. New York wordt kleurrijk neergezet, alsmede de vele huisdieren en baasjes die de stad rijk is. Het is niet enkel een simpele reeks visuele grappen zoals een teckel die een keukenmachine gebruikt als massageapparaat. Hoofdviervoeter Max bouwt geen feestje zoals zijn vriendjes, maar zit wanhopig te wachten bij de mysterieuze voordeur, zich afvragend waar zijn baasje is. Hij is helemaal geobsedeerd door haar terugkeer. De openingsscène zet mooi de wereld van de gezelschapsdieren en de relatie met hun eigenaren neer en draagt meer dan eerdere films van de studio een Pixar-achtig sfeertje, mogelijk iets té veel. Dat de baasjes – behalve die van de hoofdpersoon – zelden hun hoofd laten zien om alle focus te leggen op het wereldbeeld van de dieren is nog slim afkijkwerk. Maar de schrijvers hebben voor het verhaal wel erg opzichtig hun inspiratie uit Toy Story-films gehaald.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Secret Life of Pets Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...geen film die ik zou kopen of bewust ga opzoeken, maar was in de gelegenheid om hem te bekijken. Nie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Secret Life of Pets

acties