Algemeen

Start 'The Secret Life of Pets' succesvolste voor een originele animatiefilm

De opening van ruim $100 miljoen ging ruimschoot voorbij aan de opening van bijvoorbeeld 'Inside Out'.

door Bram de Groot om 08:51 in Algemeen
Met een opbrengst van maar liefst $103,2 miljoen in het premièreweekend in de States blijkt de animatiefilm The Secret Life of Pets van Illumination Entertainment en Universal Pictures een record te hebben neergezet. Niet eerder werd er zoveel aan een orginele animatiefilm verdiend bij het debuut.

Het vorige record was in handen van Pixars Inside Out welke in 2015 opende met een mooie $90,4 miljoen. Het jaarrecord 2016 was in handen van Walt Disney's Zootopia, met $75,1 miljoen.

Als de vervolgfilms/spin-offs ook worden meegerekend, dan belandt de animatiefilm van de makers van onder meer de Despicable Me-films op de zesde stek. De vijf titels Finding Dory ($135,1 miljoen), Shrek the Third ($121,6 miljoen), Minions ($115,7 miljoen), Toy Story 3 ($110,3 miljoen) en Shrek 2 ($108,0 miljoen) noteerden allen ruim boven de $100 miljoen.

Dit jaar krijgen we overigens nog een aantal grote(re) animatiefilms om de oren, met onder meer Blue Sky's Ice Age: Collision Course, Sony's Sausage Party, LAIKA's Kubo and the Two Strings, WAG's Storks en Walt Disney's Moana. The Secret Life of Pets a.k.a. Huisdiergeheimen draait vanaf 3 augustus in de Nederlandse bioscoop.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair