Shrek 2 (2004)

In summer 2004, they're back for more....

Fris en verrassend is het allemaal niet meer, maar grappig en amusant des te meer.
play

7,3 details

  • 93 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiene is en een pratende ezel als vriend heeft.

Regie
Andrew Adamson
Kelly Asbury
Conrad Vernon
Cast
Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, John Cleese, Julie Andrews, Mike Myers, Rupert Everett, Jennifer Saunders, Conrad Vernon, Kelly Asbury, Christopher Knights, Cody Cameron, Aron Warner, David P. Smith, Mark Moseley, David P. Smith.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 919.838.758
Release
18.05.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Adamson, Kelly Asbury & Conrad Vernon

Cast: Michael Myers (Shrek), Eddie Murphy (Donkey), Cameron Diaz (Fiona), Julie Andrews (Queen), Antonio Banderas (Puss In Boots), John Cleese (King), Jennifer Saunders (Fairy Godmother) e.a.

In 2001 werd de filmwereld verrast door de animatiefilm Shrek. Deze originele komedie bewees dat niet alleen Disney leuke, succesvolle animatiefilms kon maken voor het hele gezin. De avonturen van een ogre, een pratende ezel en een prinses vormden een amusant sprookje dat bij vlagen hilarisch was. Vooral de altijd pratende ezel met de stem van Eddie Murphy had de lachers op zijn hand. Vanwege het grote succes wilde men bij Dreamworks graag een vervolg zien. Het enige probleem was echter dat het sprookje af was en dat een van de grootste wapenfeiten van de film de verrassing was. Toch zette men de productie voort. De verwachtingen waren hoog, zeer hoog. Zal de film de net genoemde obstakels kunnen overwinnen, en zal dit vervolg even leuk zijn als het eerste deel?

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Shrek 2 Nieuwsberichten